ASAYİŞ - 12 Temmuz 2018 Perşembe 23:48

Yolun daraldığını fark edemeyen sürücü menfeze uçtu: 1 yaralı

A
A
A
Yolun daraldığını fark edemeyen sürücü menfeze uçtu: 1 yaralı

Bolu’da daralan yol nedeniyle yaklaşık 5 metrelik yükseklikten menfez inşaatına düşen otomobildeki 1 kişi yaralandı.

Bolu’da daralan yol nedeniyle yaklaşık 5 metrelik yükseklikten menfez inşaatına düşen otomobildeki 1 kişi yaralandı.


Kaza, saat 22.30 sıralarında Bolu Mudurnu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mudurnu’ya seyir halinde olan Nazım Çeliktaş idaresindeki 14 GD 137 plakalı otomobil, Pelitçik Köyü Yol Ayrımı yakınlarında, sürücünün yol inşaatı nedeniyle daralan yolu fark edememesi nedeniyle yoldan çıkarak menfez inşaatına uçtu. Yaklaşık 5 metrelik inşaat alanına yan şekilde düşen otomobilde bulunan Ayşe Çeliktaş yaralandı. Eşi Nazım Çeliktaş’la beraber kendi imkanlarıyla otomobilden çıkan Ayşe Çeliktaş durumu sağlık ekiplerine haber verdi.


Olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri kazada yaralanan Ayşe Çeliktaş’ı ilk müdahalesinin ardından tedavisi için Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürdü.


Yolda bulunan uyarı işaretlerinin yeterli olmadığını söyleyen sürücü Nazım Çeliktaş, “Yolun daraldığını göremedim. Yol karanlıktı ve bir anda daraldı. Tümseği aşarak menfeze düştük” dedi.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ortaköy Mahallesinde seçim yenileniyor Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde 31 Mart tarihinde yapılan muhtarlık seçimini kazanan Hüseyin Uçar’ın ‘Memnu hakların iadesine’ ilişkin kararı zamanında vermediği için Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti. 1722 seçmeni bulunan Ortaköy’de 31 Mart seçiminde Tevfik Kıloğlu ile Hüseyin Uçar muhtar seçilebilmek için aday oldu. Yapılan seçim sonrasında 1722 seçmenin 822’si Hüseyin Uçar’a, 575 oy da eski muhtar Tevfik Kıloğlu’na çıktı. Seçim sonrasında eski muhtar Tevfik Kıloğlu, seçilen Hüseyin Uçar’ın sabıkalı olduğunu iddia ederek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. İtirazı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, “2024/2196 sayılı kararıyla, Adli sicil ve arşiv kaydının incelenmesinden; Muğla 1.Asliye Ceza Mahkemesinin 27.10.2104 tarihli ve 2014/432 Esas, 2014/651 Karar sayılı ilamıyla Hüseyin Uçar’ın 5237 sayılı Kanun’un 86/1 maddesi uyarınca ‘kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve bu cezanın 9/7/2015 tarihinde kesinleştiği, söz konusu mahkumiyet kararına ilişkin 16/4/2024 tarihinde memnu hakların iadesi kararı aldığı ve bu kararında 16/4/2024 tarihinde kesinleştiği anlaşılmaktadır. Yerleşik uygulamalarına göre seçimden sonra alınan memnu hakların iadesine ilişkin karar, geriye yürümez ve kişinin karar tarihinden önceki hukuki durumunda herhangi bir değişiklik meydana getirmez. Ancak ilgili bundan sonra ki seçimlere yeterliliğine sahip bir kişi olarak katılabilir. Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde 31 Mart 2024 tarihinde Muğla İli Menteşe İlçesi Ortaköy Mahallesinde yapılan seçimde muhtar olarak seçilen Hüseyin Uçar’ın seçilmeye engel mahkumiyeti bulunduğu anlaşıldığından adı geçenin mazbatasının iptaline, muhtarlık seçiminin 2972 sayılı Kanun’un 33’ncü maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılmasına karar verilmesi gerekmiştir“ denildi. Muğla İl Seçim Kurulu Başkanı Ercan Arslan, “Muhtar seçilen kişi sabıkasını bildiği halde seçim öncesinde Seçim Kuruluna vermesi gereken ‘memnu hakların iadesi’ evrakını zamanında vermediği için YSK böyle bir karar verdi. Sanıyorum Türkiye’de bir iki yerde bundan dolayı seçim yenilenecek. 2 Haziran’da Ortaköy’de seçim yenilenecek. Seçilen muhtar yeniden aday olabilir” dedi.