GENEL - 28 Şubat 2020 Cuma 15:33

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu

A
A
A
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu.


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savaştan kaçarak Bolu’ya gelen mültecilerin, sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz gidebilmeleri için otobüs kaldıracağını açıkladı. Özcan yaptığı açıklamada, gitmek isteyen mültecilerin muhtarlık veya belediyeye başvurmasını söyleyerek, “Dün gece Suriye’de muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorum. Bu hain saldırıdan sonra hükümetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Bizde, Bolu’daki mültecilerin sınır şehri olan Edirne’ye ulaşabilmeleri için Bolu’dan ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz. Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzon Yunanistanlı turizmcilerin ardından Cezayirli turizmcileri ağırladı Cezayir’den gelen seyahat acentesi temsilcileri, Trabzon’da turizmciler ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Trabzon, Yunanistan’dan gelen turizm acentelerinin ardından bu kez Cezayirli turizmcileri ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, DOKA, Türk Hava Yolları ve TGA işbirliğiyle Cezayir’in önde gelen turizm acente temsilcileri Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan etkinlikler için bölgeye geldi. Tanıtım gezisi kapsamında Trabzon’daki sektör temsilcileri Cezayir’den gelen turizmcilerle ikili iş görüşmeleri etkinliğinde buluştu. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar etkinlikte yaptığı konuşmada, hedeflerinin Kuzey Afrika pazarında Karadeniz’i güçlü bir tatil destinasyonu olarak konumlandırmak olduğunu söyledi. Akpınar “Geçen yıl yine mayıs ayında Kuzey Afrika ülkelerinden Mısır, Cezayir, Fas, Tunus ülkelerine yönelik bir program yapmıştık. Bu yılda Cezayir programıyla birlikte Kuzey Afrika’ya açılımı aslında kesinleştirmiş bulunuyoruz. Bölgemizin eşsiz tarihi, kültürel değerlerini, destinasyonlarını, yine bölgemizin doğal güzelliklerini bu coğrafyada daha fazla tanıtma imkanı bulacağımızı düşünüyorum. Bundan sonra önümüzdeki dönemde inşallah belki bir rehber çalışmasıyla bu işi daha da güçlendirerek Kuzey Afrika’yı önemli bir pazar olarak konumlandırmak istiyoruz. Tanıtım çalışmalarının Kuzey Afrika ile sınırlı kalmayarak Orta Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri gibi pazarlara da açılmasını planlayarak hedef pazarlarımızı çeşitlendirilmesini önemsiyoruz. Turizmde hizmet kalitesinin arttıracak yatırımlarla birlikte çok daha güçlü, turizmle cazibe merkezi haline gelmiş bir Trabzon, bir Doğu Karadeniz hayalimiz var” dedi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise Cezayir’den gelen turizmcileri Karadeniz’in güzel şehri Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Karadeniz bölgesinin Körfez ülkelerinin olduğu gibi Kuzey Afrika ülkeleri için de ideal bir turizm bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Çelebi, “Kuzey Afrika Karadeniz bölgesine çok benziyor, dağlarıyla, yeşillikleri ile Karadeniz’i aratmayacak bir doğal güzellikleri var. Cezayirli misafirlerimizin daha farklı bir yapıya, daha farklı bir doğaya ve daha koyu bir yeşilliğe sahip Karadeniz’den çok memnun kalacağını düşünüyorum. Burada çok rahat edebilirler” diye konuştu. TGA tarafından yapılan sunumun ardından Cezayir’den gelen seyahat acenteleri, Trabzon’daki sektör temsilcileriyle iş görüşmeleri gerçekleştirdi, yeni iş birliklerine adım attı. İkili iş görüşmeleri etkinliğinde 700’nin üzerinde görüşme gerçekleştirildi.