GENEL - 18 Ocak 2021 Pazartesi 15:47

Bolu Dağı’nda kar yağışının durmasıyla trafik akıcı hale geldi

A
A
A
Bolu Dağı’nda kar yağışının durmasıyla trafik akıcı hale geldi

Bolu’da, 3 gün boyunca etkili olan kar yağışının durmasıyla birlikte TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde trafik yeniden akıcı hale geldi.

Bolu’da, 3 gün boyunca etkili olan kar yağışının durmasıyla birlikte TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde trafik yeniden akıcı hale geldi. Sürücülerin rahat ilerleyebildiği Bolu Dağı Tüneli havadan görüntülendi.


Bolu’da, 3 gün önce başlayan ve dün gece saatlerine kadar aralıksız devam eden kar yağışı TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişinde etkili oldu. Kar yağışının zaman zaman tipi ve fırtına şeklinde devam ettiği Bolu Dağı’nda sürücüler güçlükle ilerleyebildi. Ağır araçların yoğun olarak kullandığı TEM Otoyolu’nda meydana gelen maddi hasarlı kazalar sebebiyle kapanan yol, ekiplerin çalışmalarıyla açılarak normale döndü.



Güzergah 93 kemarayla takip edildi


Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu TEM’in 23 kilometrelik Bolu Dağı geçişi, Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliği’nde bulunan 93 kamerayla 24 saat boyunca izlendi. Güzergahta meydana gelen trafik kazası ve araç arızaları, telsiz aracılığıyla ekiplere bildirilerek, olaylara kısa süre içerisinde müdahale edildi.



Kar durdu, trafik rahatladı


Bolu Dağı’nda kar yağışının durmasıyla birlikte trafik yeniden akıcı hale geldi. Karayolları ekiplerinin gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonucunda TEM Otoyolu ve D100 Karayolu’nda da asfalt görünüm ve akıcı trafik havadan görüntülendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.