ASAYİŞ - 22 Eylül 2025 Pazartesi 19:44

Acılı baba Yüksel Gültekin: "Belediye personeli değil, özel bir firma çalışanıymış"

A
A
A

Kartalkaya’daki otel yangınında 8 yakınını kaybeden Yüksel Gültekin, duruşmada tutuklu sanık Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’e yönelik, "Otobüslerde muavin olarak, yani deyim yerindeyse otobüs kahyası olarak görev yapan bir kişinin gelip başımıza belediye başkan yardımcısı yapılmasıyla Türkiye’de bir yere varmamız mümkün değil" dedi.

Kartalkaya’da meydana gelen otil yangını faciasında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 133 kişi yaralanmıştı. Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciasına ilişkin davanın 2. duruşması bugün başladı. 19’u tutuklu 32 sanık, ikinci kez hakim karşısına çıktı. 2. celsede 4 yeni mağdur ve iddianamesi dosyaya dahil edildi. Yangın faciasında oğlu Bilal Gültekin, gelini Zehra Sena Gültekin, Rumeysa Gültekin, Yusuf Sinanettin Gültekin, Muhammet Selim Gültekin, Bekir Sadık Gültekin, Enes Gültekin ile Sümeyye Güner’i kaybeden avukat Yüksel Gültekin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Sedat Gülener özel bir firma çalışanıymış"

Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in daha öncesinde özel bir firmada çalışan olduğunu ve Tanju Özcan’la akrabalık bağı olduğu için liyakatsiz şekilde başkan yardımcısı olduğunu söyleyen Gültekin, "Bugünün sürpriz olayı şu; Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ile ilgili yapılan sorgulama sonunda sorduğumuz sorular neticesinde Sedat Gülener’in daha önce Tanju Özcan belediye başkanı olmadan önce Bolu Belediyesi’ne bağlı özel olarak çalışan 20 kişilik bir otobüs grubunda, otobüslerin başındaki şahıs olduğu ortaya çıktı. Yani belediye personeli değil, özel bir firma çalışanıymış. Tanju Özcan’ın belediye başkanı olmasıyla birlikte liyakat ve tahsilinin çok ötesinde bir yükseliş göstererek, aralarında itfaiye müdürlüğü de dahil olmak üzere beş müdürlüğün kendisine bağlandığı ve belediye başkan yardımcısı haline geldiği ortaya çıktı" dedi.

"Sedat Gülener’in Tanju Özcan’ın halasının oğlu olduğu ortaya çıktı"

Sedat Gülener ile Tanju Özcan’ın akraba olduğunu kaydeden Gültekin, "Israrlı sorularımız sonucunda Tanju Özcan’la bir akrabalığı olup olmadığını sorduğumda, maalesef halasının oğlu olduğunu öğrendim. Bugüne kadar bu yargılamada basına yansımayan önemli bir bilgiydi bu. Toplumdaki çürümüşlüğün çok açık bir göstergesi. Ben bu konuda takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Bu olayın baş faillerinden biri olan, belediye personelinin başındaki şahıs olan Sedat Bey’in Tanju Bey’in halasının oğlu olduğu ortaya çıktı. Elbette diyebilirsiniz ki, bu onu kötü göstermez. Tahsili buna el verse, belediyedeki kariyeri ve birikimi buna el verse bu normal bir yükseliş olurdu ve saygıyla karşılanırdı. Akraba olmak bir suç değildir. Ama otobüslerde muavin olarak, yani deyim yerindeyse otobüs kahyası olarak görev yapan bir kişinin gelip başımıza belediye başkan yardımcısı yapılmasıyla Türkiye’de bir yere varmamız mümkün değil. Bu olayı kapsamlı şekilde değerlendirdiğimizde vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuzu kabul etmemiz gerekir" diye konuştu.

"Bu celsede bir karar çıkacağını düşünmüyorum"

Bu celsede bir karar çıkacağını düşünmediğini söyleyen Yüksel Gültekin, "Duruşma muhtemelen kaldığı yerden devam edecek. Tahmin ediyorum bir ya da iki gün daha sürebilir, belki üçüncü güne de sarkabilir. Muhtemelen de esas hakkında verilen mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere müşteki vekillerine ve sanık vekillerine söz verilecektir. Bu celsede bir karar çıkacağını düşünmüyorum. Belki 15 gün sonra mahkemenin programına göre bir karar tarihi belirlenebilir" ifadelerini kullandı.

Emrah Sağıt - Enes Özkan - Orkun Kaya

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, Tekirdağ, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Zonguldak, Bolu, Düzce, Erzincan, Tunceli çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Ankara ve Eskişehir’in güneyi, Konya’nın kuzey ve batısı ile Erzurum’un batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle güney ve doğulu, yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 8 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13 İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 17 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13 Adana: Parçalı ve az bulutlu 17 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı 5