ASAYİŞ - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 14:42

Bolu’da av sezonu denetimlerinde 82 avcı kontrol edildi

A
A
A
Bolu’da av sezonu denetimlerinde 82 avcı kontrol edildi

Bolu’da 2025-2026 av sezonunun açılmasıyla birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından 82 avcı denetlendi.


Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından yapılan denetimlerde toplam 82 belgeli avcı kontrol edildi. Denetimler sırasında kotasız ve randevusuz avlandığı tespit edilen 1 kişi hakkında idari para cezası uygulandı. Yetkililer, kurallara riayet eden belgeli avcılara teşekkür ederek, "Avcılarımızın kurallara uyması, sürdürülebilir avcılık ve yaban hayatının korunması açısından büyük önem taşıyor. Tüm avcılarımıza kazasız bir av sezonu diliyoruz" açıklamasında bulundu.



Bolu’da av sezonu denetimlerinde 82 avcı kontrol edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman’da emniyet ve jandarmaya 151 yeni araç teslim edildi Batman İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen 151 yeni araç, Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi. Batman Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen törene; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ile İl Jandarma Komutan Vekili Albay Veysel Aksoy katıldı. Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, güvenlik hizmetlerinde başarı ile güçlü donanım arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu belirterek, emniyet ve jandarma teşkilatının yeni araçlarla birlikte halka daha etkin hizmet vereceğini söyledi. Vali Canalp, güvenlikte personelin yanı sıra imkan ve donanımın da büyük önem taşıdığını vurguladı. İki hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle İstanbul’da Türkiye genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarına toplam 9 bin 121 aracın teslim edildiğini hatırlatan Canalp, araçların 81 ile dağıtıldığını ifade etti. Batman’a toplam 151 aracın tahsis edildiğini belirten Canalp, bu araçların 25’inin jandarmaya, 126’sının ise emniyet teşkilatına verildiğini kaydetti. Emniyet ve jandarmanın görevlerini daha iyi şartlarda yerine getirebilmesi için bina, lojistik ve donanım ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Canalp, il merkezi ve ilçelerde karakol ile hizmet binalarının yenilenme sürecine girildiğini söyledi. Vali Canalp, şehir merkezinde yapımı tamamlanan ve son aşamaya gelen hizmet binalarının yanı sıra yeni projelerin de planlandığını aktardı. Batman şehir merkezinde dört yeni polis hizmet noktası kurulacağını açıklayan Canalp, bu projelerin 2026-2027 yılları arasında hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Batman’ın asayiş olayları açısından Türkiye genelinde en az olayın yaşandığı iller arasında yer aldığını vurgulayan Canalp, bu başarının emniyet ve jandarma personelinin özverili çalışmaları sayesinde elde edildiğini söyledi. Yeni araçlardan en büyük beklentilerinin uyuşturucuyla mücadele olduğunu belirten Vali Canalp, araçların uyuşturucu operasyonlarına önemli katkı sunacağını ifade etti.