ÇEVRE - 30 Nisan 2026 Perşembe 12:31

Bolu’da ilkokul öğrencileri atık yağları sabuna dönüştürdü

A
A
A
Bolu’da ilkokul öğrencileri atık yağları sabuna dönüştürdü

Bolu’da ilkokul öğrencileri, atık yağları sabuna dönüştürerek hem çevre bilinci kazandı hem de mesleki eğitime ilk adımlarını attı.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi ve Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonuyla hayata geçirilen "Atık Yağlar Geleceğe Değer Katıyor" projesi, öğrencilere çevre bilinci aşılarken mesleki gelişimlerine de katkı sunmaya devam ediyor. Projenin ikinci yılında, lisenin Kimya Teknolojisi Alanı öğrencilerinin rehberliğinde gerçekleştirilen sabun üretimi etkinlikleri, farklı eğitim kademelerinden yaklaşık 300 öğrenciyi uygulamalı öğrenme süreciyle buluşturdu.



İlkokul öğrencileri atık yağları sabuna dönüştürdü


Proje kapsamında son olarak Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu 4. sınıf öğrencileri atölye heyecanı yaşadı. Evlerinde biriktirdikleri atık yağları okula getiren minik öğrenciler, Kimya Teknolojisi Alanı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Lise öğrencilerinin gözetiminde atık yağlardan sabun üreten ilkokul öğrencileri, hem teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı buldu hem de erken yaşta meslek alanlarını tanıyarak üretim süreçlerine dahil oldu. Öğrencilerin atölye çalışmalarına Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Fedakar ve Şube Müdürü İhsan Aşçı da katılarak miniklerin heyecanına ortak oldu. Sabun üretim sürecini inceleyen ve emeği geçen öğretmenleri tebrik eden Müdür Yardımcısı Fedakar, bu tür uygulamalı çalışmaların öğrencilerin mesleki gelişimi, çevre bilinci kazanması ve geleceğe daha donanımlı hazırlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.



Bolu’da ilkokul öğrencileri atık yağları sabuna dönüştürdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajı Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 1 Mayıs’ın emekçilerin tarih boyunca verdiği mücadelenin simgesi olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, mesajında şu ifadelere yer verdi: "1 Mayıs; emekçilerin, tarih boyunca verdiği mücadele iradesinin sembolüdür. 1 Mayıs, emeğin kendi gücüyle gerçekleştiği tarihi bir kazanımdır. Bugün şartlar değişmiş görünse de emeğin karşılığının verilmediği, güvencesiz çalışmanın yaygınlaştığı, sendikal haklar üzerindeki baskıların sürdüğü bir tablo devam etmektedir. Milyonlarca insan, artık yalnızca işsiz kalma korkusuyla değil, çalıştığı halde yoksullaşma gerçeğiyle karşı karşıyadır. Emekçiler, emekliler, gençler, kadınlar ve güvencesiz çalışan kesimler için yaşam şartları her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Bu nedenle 1 Mayıs, bugün daha güçlü bir anlam taşımaktadır. Geçmişin kazanımlarını hatırlatan, bugüne ve geleceğe dair ortak bir söz kuran bir gündür. Emekçiler; adil bir vergi sistemi, eşit işe eşit ücret, güvenceli çalışma şartları ve sendikal hakların güçlendirilmesini talep etmektedir. Çocukların güven içinde büyüdüğü, gençlerin gelecek kaygısı taşımadığı, kadınların emeğinin görünür olduğu, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşam için meydanları doldurmaktadır. Biz de Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman emeğin yanında duran bir anlayışı esas alıyoruz. Kamusal hizmeti güçlendirirken, bu hizmeti üreten emekçilerin haklarını korumayı, alın terini gözetmeyi ve sosyal adaleti sağlamayı temel sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Muğla’mızda her hizmet, emekle hayat buluyor. Bu duygu ve düşüncelerle; çalışan, üreten ve değer katan emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; sömürüsüz, eşit ve özgür bir gelecek diliyorum" dedi.
İstanbul Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili CHP’nin adayı Murat Güneş oldu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in önceki hafta yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından, Ataşehir Belediye Meclisi yeni başkan vekilini seçmek üzere toplandı. Tartışmalı geçen seçimin ardından Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili CHP’nin adayı Murat Güneş oldu. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve rüşvet" soruşturması kapsamında 22 Nisan’da tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Ataşehir Belediye Meclis Salonu’nda bugün, İstanbul Valiliği’nin belirlediği takvim doğrultusunda saat 10.00’da yeni belediye başkan vekili seçimi gerçekleştirildi. Meclis birinci başkan vekili başkanlığında toplanan kurulda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubunun adayı Murat Güneş olurken, AK Parti grubunun adayı ise Serdar Orhan oldu. Yapılan gizli oylama sonucunda meclis üyeleri tarafından 36 imza atıldı ve sandıktan 36 zarf çıktı. İlk tur sonrası yapılan sayım sonucunda CHP adayı Murat Güneş 23 oy, AK Parti adayı Serdar Orhan ise 12 oy aldı. Bir oy ise boş çıktı. Yasaya göre ilk iki turda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu (25 oy) arandığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda da meclis üyeleri tarafından 36 imza atıldı ve sandıktan 36 zarf çıktı. İkinci tur seçim sonuçlarında Murat Güneş 22 oy, Serdar Orhan ise 13 oy aldı. Bir oy ise boş çıktı. Üçüncü tur oylaması sırasında meclis üyeleri arasında çıkan tartışmalar nedeniyle seçim güçlükle ilerledi. Üçüncü turda da meclis üyeleri tarafından 36 imza atıldı ve sandıktan 36 zarf çıktı. Son tur seçim sonuçlarına göre Murat Güneş 22, Serdar Orhan ise 14 oy aldı. Tamamlanan seçim sonucunda Ataşehir’in yeni Belediye Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili Murat Güneş oldu. Murat Güneş, seçim sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada başkan vekili oylaması yaptık. Burada bütün Ataşehir halkına, öncelikle buraya desteğe gelen bütün Ataşehir halkına çok teşekkür ediyorum. Arkamızda duran, bize güvenen, Onursal Başkanımıza güvenen meclis üyelerime de çok teşekkür ediyorum. Biz Onursal Başkan’dan şu anlık bize emanet edilen bu belediyeyi, gözbebeğimiz olan Ataşehir’de onun gösterdiği vizyonla en iyi şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Ve Ataşehirli komşularımız da bu hizmetlerden yararlanacak. Biz en kısa sürede haksız hukuksuz bir şekilde alıkonulan başkanımızı geri istiyoruz. Başkanımız gelecek, koltuğuna oturacak, emanetini alacak."