GÜNDEM - 20 Mayıs 2024 Pazartesi 14:05

Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor

A
A
A
Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor

Bolu’da ekili arazilerini domuz sürülerinden korumak isteyen çiftçiler, ellerindeki tüfeklerle sabahlara kadar ateş yakarak nöbet tutuyor.


Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut köyünde çiftçiler, mahsullerini tarlalarına dadanan domuzlardan korumak için çeşitli yöntemler deniyor. Domuz sürülerini ekinlerinden uzak tutmak için torpil ve tüfek sesi gibi yöntemlerle başvuran çiftçiler, sabahlara kadar tarlaların başında nöbet de tutuyor.



"Tüfek sesleriyle korkutuyoruz"


Tarlalara domuzların dadandığını söyleyen Şaban Kahraman, "Sabaha kadar nöbet devam edecek. Ekilen mısırlar gün yüzüne çıkmadan domuzlar yiyor. Bu sene iyice çoğaldılar. Sabaha kadar nöbetleşe bekliyoruz. Beklemenin faydası oluyor. Torpille korkutuyoruz, tüfek sesleriyle korkutuyoruz" dedi.



Çiftçiler ellerinde tüfeklerle domuz nöbeti tutuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar boğazda serinledi Sarıyer’de güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar Kurban Bayramı’nın ilk gününde sahillere akın etti. Kimisi güneşlendi kimisi de denize girdi. Kurban Bayramı’nın ilk gününde bayram ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar, Sarıyer Kireçburnu sahiline akın etti. Kimi vatandaş güneşlendi kimi vatandaş da denize girdi. Bazıları ise sahil bandında yürüyüş yaptı. Vatandaşlar ve çocuklar sahilde güzel havanın tadını çıkardı. Kireçburnu sahilde güneşlenmeye gelen Suat Semih, “Şimdiki bayramlar bana çok yavan geliyor. Eskisi gibi değil. Hiçbir şeyi eskiye ait değil. Yarın daha fazla kişi gelir buraya. Buranın insanı birbirini tanır. Ben de buranın bütün insanlarını tanırım. Bayramlar benim için çocukluğumun bayramları değil. Aynı şeyleri çocuklara yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Bizim yaptığımız davranışları çocuklar hoyrat karşılıyor. Onlar şimdiki ortama alışmışlar. Bizim çocukluğumuzdaki saygı sevgi kalmamış. Çocuklar bizi gördüğü zaman elimizi öperlerdi ama şimdi yok” dedi. “İstanbul bayramda bize kalmış” Herkesin bayramını kutladığını söyleyen Savaş Dursun ise, “Herkese iyi bayramlar diliyorum. Sağlık ve mutluluk dolu bir bayram geçirmesini isterim tüm Türkiye’nin. İsrail’deki zulmün de son bulmasını isterim. Tüm dünyaya iyi bayramlar diliyorum. Biraz deniz havası almaya geldim. Şehir dışında çalışıyorum. Özlemişim buraları. İstanbul normalde bayramda boşalırdı sakin olurdu. Şu an biraz daha yoğun. Yine herkes gitmiş. İstanbul bize kalmış” diye konuştu.
İstanbul Bakırköy’de tartıştığı eski sevgilisini bıçakladı, yaşanan anlar güvenlik kamerasında Bakırköy’de 16 yaşındaki kız, eski erkek arkadaşı tarafından konuşmak için çağrıldığı yerde bıçaklanarak yaralandı. Bıçaklama anı güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken şüpheli şahıs kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cuma günü Bakırköy Cevizlik Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre 16 yaşındaki D.A. isimli kız, bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı H.E.U. tarafından buluşmak için çağrıldı. İkilinin buluşması esnasında çıkan tartışmada H.E.U. yanında getirdiği bıçakla D.A.’yı bıçaklayarak kaçtı. Olay yerine çevredeki vatandaşların ihbarı ile sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Karnından bıçaklanan D.A. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kısa sürede yakalandı Yaşanan olay sonrası polis tarafından şüpheli şahsı yakalamak için çevrede çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde H.E.U. Esenyurt’ta yakalandı. ’Kasten yaralama’ suçundan mahkemeye sevk edilen H.E.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bıçaklama anı güvenlik kamerasında Yaşanan olay anı ise çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde D.A. ile H.E.U.’nun bir şeyler konuştuğu, ardından U.’nun genç kızı karnından bıçaklayıp kaçtığı anlar yer aldı.