ASAYİŞ - 05 Ağustos 2024 Pazartesi 14:07

Eski yolu kullananların sayısı 4 kat arttı: Bolu Dağı’ndan 46 bin 507 araç geçti

A
A
A
Eski yolu kullananların sayısı 4 kat arttı: Bolu Dağı’ndan 46 bin 507 araç geçti

Çalışmalar sebebiyle ulaşıma kapatılan Bolu Dağı Tüneli’nden D-100 kara yoluna yönlendirilen araçların 4 kat arttığını ifade eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, her pazar yolun yoğun olmasını beklediklerini ve sürücülerin alternatif yolları kullanmasını istedi.


Heyelan riski sebebiyle TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli geçişinde tünel tüpünün 67 metre uzatılması çalışmaları nedeniyle sürücüler D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. İstanbul istikametine gitmek isteyen sürücüler, D-100 kara yolunda zaman zaman yoğunluk oluşturuyor. Pazar günü saat 16.00’dan gece saat 03.00’e kadar Bolu geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Tünel kapanmadan önce D-100 kara yolunu kullanan araçların sayısı 10 bin civarındayken, pazar günü bu sayı 4 kat artarak 46 bin 507 oldu.



Büyük araçlar pazar günü Bolu’dan geçemeyebilir


Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Recep Peker Eryılmaz, Karayolları 41. Şube Şefi Cengiz Topel Metindoğan, Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi Bakım İşletmesi Şefi Murtaza Beşiroğlu, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür vekili Başkomiser Ali Yılmaz ve Trafik Tescil Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Atilla Erdem konuyla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda sürücülerin kullanabileceği alternatif yollar ele alındı. Ayrıca Karabük-Çankırı-Ankara illerinden yoğunluğun olduğu pazar günlerinde İstanbul istikametine büyük araçların geçişine izin verilmemesi konusunda çalışmalar yapılacak.



Vali Kılıç, sürücülerin sabırlı olmasını istedi


Sürücülerin yoğunluktan etkilenmemesi için alternatif yolları da kullanabileceklerini belirten Vali Erkan Kılıç, "İstanbul istikameti kapatmayla beraber 3 şerit olan İstanbul yolu istikameti Abant Kavşağı’ndan itibaren D-100’e verildi. D-100’de bildiğiniz üzere 2 şeridimiz var. Toplam İstanbul istikametinde ve otoyol 5 şeritten 2 şeride düşmüş oluyor. Bundan kaynaklanan trafik yoğunluğu gerçekleşmiş oldu. Bu yoğunluk da vatandaşlarımızın pazartesi günü başlayacaklarından dolayı trafik yoğunluğu pazar gününe tabii denk geldi. Bu yoğunluktan dolayı da otoyolda 8 kilometrelik bir kuyruk oluştu. Bu kuyruğun da sıfırlanması gece saat 03.00’ü buldu. Yani dün saat 16.00’dan bugün 03.00’e kadarki yoğunluğu hep beraber yaşadık. Bu süre zarfında kara yolları ve bizim jandarma emniyet görevlilerimiz sahadaydı. Bu yoğunluğu azaltma anlamında çok gayret içerisinde oldular. Bu süre içerisinde de yoğunluğu bekliyoruz. Özellikle pazar günü sürücülerimizin bundan az etkilenmesi anlamında özellikle alternatif 2 tane yolumuz var. Beypazarı-Nallıhan-Mudurnu-Akyazı-Adapazarı yoluyla yine alternatif olarak Ankara-Eskişehir-Bilecik-Adapazarı üzerinden İstanbul’a sürücülerimiz ulaşabilir. Özellikle otomobil kullanıcılarının bu yolları tercih edebilir. Bunun yanında pazar günü yollarımızdaki tır yoğunluğunu azaltma anlamında Ankara Karabük, Çankırı illerinde illerinden İstanbul’a gidecek olan tır sahiplerinin de saat 00.00’dan sonra trafiğe çıkmaları noktasında bununla ilgili de çalışma yürüteceğiz. Bu yoğunluğu bizler bekliyorduk, beklediğimiz gibi de oldu. Özellikle pazar günleri için vatandaşlarımızdan, sürücülerimizden bu 50 günlük süre içerisinde bize yardımcı olmaları, biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz" dedi.



Eski yolu kullananların sayısı 4 kat arttı: Bolu Dağı’ndan 46 bin 507 araç geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da Tekin Uğurel için "Saygı Gecesi" düzenlendi Kütahya Belediyesi tarafından, kentin kültürel ve sanatsal hayatına uzun yıllar katkı sunan yazar, bestekâr ve musikişinas Tekin Uğurel onuruna "Saygı Gecesi" düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Kütahya’nın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Tekin Uğurel için düzenlenen geceye şehir protokolü, akademisyenler, sanatçılar, yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran davetliler, usta sanatçının hayatı boyunca ortaya koyduğu eserleri ve kültürel katkılarını bir kez daha yakından hatırlama fırsatı buldu. Program kapsamında ilk olarak, Tekin Uğurel’in sanat ve edebiyat hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimde sanatçının yıllar boyunca kaleme aldığı eserler, bestelediği çalışmalar ve katıldığı kültürel etkinliklerden kesitlere yer verildi. Gece boyunca söz alan dostları ve meslektaşları, Uğurel’in sanatçı kimliği, mütevazı kişiliği ve Kütahya kültürüne sunduğu katkılar hakkında konuşmalar yaptı. Programda seslendirilen eserler ve besteler ise davetlilerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe katılarak konuşma yapan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaşayan değerlere sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek, böyle anlamlı bir saygı gecesinin düzenlenmesinin takdire değer olduğunu ifade etti. Programın sonunda Belediye Başkan Vekili EjderhanGezer ile Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sarıyar tarafından, Tekin Uğurel’e hediye ve plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı gecede konuşan Tekin Uğurel ise kendisi adına böyle anlamlı bir organizasyon düzenleyen Kütahya Belediyesi yetkililerine ve geceye katılan herkese teşekkür etti.
Kütahya Tavşanlı MYO öğrencilerinden anlamlı etkinlik Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuruçay İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik "Sevgi Köprüsü" etkinliği düzenledi. Üniversite öğrencileri, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve MYO yönetiminin destekleriyle gerçekleştirdikleri organizasyonda minik kardeşleriyle bir araya gelerek kültürel ve toplumsal değerleri paylaştı. Tavşanlı MYO Öğrenci Topluluğu Başkanı Ceren Demirayak’ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını üniversite öğrencileri adına yapan Dolunay Şahin, milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Küçük kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı ve neşeyle güçlenecek olan birlik ruhu, geleceğe uzanan bir bağ oluşturacak" dedi. Kuruçay İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Çevik ise üniversite öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, organizasyonun aziz milletimizin özünde yer alan yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğunu dile getirdi. Çelik, desteklerinden dolayı Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Kuruçay Belediye Başkanı’na, okul yöneticilerine, muhtarlara ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da üniversite gençliğinin toplumsal dayanışma bilinciyle hareket etmesinin son derece anlamlı olduğunu belirterek, MYO yönetimine ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Kuruçay İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, okul müdürleri Ahmet Halid Güçlü ve Hasan Hüseyin Çevik’in yanı sıra MYO akademik ve idari personeli, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tavşanlı Gençlik Merkezi görevlilerinin de destek verdiği etkinlikte kurulan oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Gün boyu süren programda sandalye kapmaca, donma oyunu, yüz boyama etkinlikleri, palyaço gösterileri gerçekleştirilirken, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Öğrenciler arasında sevgi ve paylaşım bağlarını güçlendiren etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.