ASAYİŞ - 17 Ağustos 2024 Cumartesi 21:04

Gönüllüler işlerini bırakıp alevlere koştu

A
A
A
Gönüllüler işlerini bırakıp alevlere koştu

Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını 3 gündür sürüyor. Yangına müdahale için işlerini bırakan gönüllü vatandaşlar, itfaiye ekiplerine destek vererek alevlere karşı büyük bir mücadele sergiliyor.


Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda 15 Ağustos Perşembe günü saat 12.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde bulunan 490 kişi tedbir amacıyla tahliye edilerek akrabalarının yanına yerleştirildi.3 gündür 12 farklı noktada devam eden yangın 3’e indirildi. Yangınların çıkış nedeniyle ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklandı.


Yangının devam ettiği Göynük ilçesinde ekiplerin dik yamaçlardaki zorlu mücadelesi sürüyor. Gönüllü vatandaşlar ise ormanda yangını söndürmek için görev yapan personelin yükünü hafifletiyor.


"İşimi bırakıp geldim"


Cam doğrama ustası ve orman gönüllüsü Yusuf Gül, "Ormanlar hepimizin. Gönüllüler olarak ormanlarımızı kaybetmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Plastik doğrama, cam balkon gibi işlerim var. İşimi bırakıp geldim. Kahramanmaraş merkezli depremlerde de arama kurtarma çalışmalarına desteğe gitmiştik" dedi.


"İtfaiye ekiplerine nefes aldırıyoruz"


Arazinin zorlu şartlarından bahseden Gül, "Çok zor bir arazi. Yangını söndürüyoruz arkamızı dönüyoruz ve yeniden tutuşuyor. Herhalde bu ağacın yapısıyla alakalı bir durum. Uzun ve zor bir süreç. İtfaiye ekipleri de yoruluyor. Biz onlara nefes aldırıyoruz. Onlar yemek molası verdiklerinde, 5 dakika dinlendiklerinde biz arkalarından hemen müdahale ediyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.