ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 21:05

Köy yolunda feci kaza: 6 yaralı

A
A
A
Köy yolunda feci kaza: 6 yaralı

Bolu’da köy yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Bir otomobilin takla attığı kazada, otomobillerde büyük hasar meydana geldi.


Kaza, Çavdurt Bölgesi’nde Tarakçı köyü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez istikametinde seyreden S.Ö. idaresindeki 34 BB 9512 plakalı otomobil, karşı yönden gelen İ.A. yönetimindeki 34 CIG 934 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 34 CIG 934 plakalı otomobil yol kenarındaki tarlada uçarak tepetaklak oldu. Meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 6 kişiden 5’i hastaneye kaldırılırken 1 kişinin ise ayakta tedavisi yapıldı. Kaza nedeniyle bölgede yol trafiğe kapatıldı. Araçların kaldırılmasının ardından trafik tekrar normale döndü.



Köy yolunda feci kaza: 6 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin Valisi Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde incelemelerde bulundu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Akkoyun, Kılduman Mahallesi ilkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Akkoyun, çocuklarla geleceğe dair hedefleri ve meslek tercihleri üzerine sohbet gerçekleştirdi. Ziyarette mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek hasbihal eden, talep ve önerilerini dinleyen Vali Akkoyun, Kılduman Mahallesiyle ilgili Muhtar Zeynettin Zamur’dan bilgi aldı. Akkoyun, vatandaşların ilettiği talep ve ihtiyaçlar için anında çözümler üretip neticeye kavuşturulması noktasında ilgili kurum müdürleri ve daire başkanlarına gerekli talimatları verdi. Vali Akkoyun, ardından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Kılduman Mahallesinde bulunan salatalık serasında hasat programına katıldı. Üretici İsmail Zamur’a ait sera alanında gerçekleştirilen hasatta Akkoyun, üretim süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hasadın ardından çiftçilerin "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü"nü kutlayan Akkoyun, üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. Akkoyun, ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Muhammed Ali Günenç’in Kızıltepe ilçesinde vefat eden ninesi Hasine Güldağ’ın taziyesine katılarak aileye başsağlığında bulundu. Akkoyun, ziyaretleri kapsamında Mardin Eczacı Odası Başkanı Fatih Oral ve beraberindekilerle, 14 Mayıs Eczacılık Günü münasebetiyle Kızıltepe ilçesindeki eczacılar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayan Akkoyun, vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. Akkoyun, esnafa da hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Vali Akkoyun, ardından Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Hububat ve Ticaret Merkezini ziyaret ederek merkez hakkında Başkan Mehmet Şerif Öter’den bilgi aldıktan sonra zahireciler ve esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretlerde Vali Akkoyun’a, Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay, Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ve Mardin Eczacı Odası Başkanı Fatih Oral da eşlik etti.
Diyarbakır Diyarbakır’dan şehir dışına kurbanlık sevki devam ediyor Diyarbakır’da besiciler, işlemleri tamamlanan kurbanlıklarını şehir dışına sevk etmeye devam ediyor. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, besicilerde de hareketlilik başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde küpe ve aşı gibi işlemlerini tamamlayan besicilerin kurbanlıklarını şehir dışına nakilleri devam ediyor. 12 Mayıs tarihine kadar 2 bin 589 adet büyükbaş, 19 bin 441 adet küçükbaş hayvanın il dışına gönderildi. Besici Mehmetşah Dağtekin, İHA muhabirine, 200’e yakın küçükbaşı geçen yıl bayram dönüşü çiftini ortalama 25 ila 27 bine aldıklarını söyledi. Şu an bu hayvanları buradan Adana’ya gönderdiklerini belirten Dağtekin, orada kurbanlık olarak satacaklarını ifade etti. Satış fiyatının ortalama 18 ila 32 bin lira arası olduğunu aktaran Dağtekin, "Toplu satışlarımız oldu, şu anda tek satışımız yok. Kurban satışının kilosunu 400-420 arasında satmayı düşünüyoruz. 60 kilo atan bir kurbanlık ortalama 30-32 bin lira civarında. Geçen sene oranla bu yıl fiyatlarda yüzde 50 artış var. Hepsinin işlemi yapıldı. Aşılı ve evraklıdır. Ortalama 1 yaşını bitirmiş. Bir yıldır emek veriyoruz. Ayaklarına götürüyoruz, bizi de düşünsünler. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ediyor, hastalıklı oldu mu sevk vermiyor. Hastalıklı hayvanlar yerinde kalıyor. Bizimkilerin durumu çok iyi, iyi olmasaydı evrakları alamazdık" dedi. Besici Mustafa Altıparmak ise tekeleri kurbanlık için satacaklarını söyleyerek, "Bunları da şimdi alıyorum. Evde de kurbanlıklar var. Şu anda canlı kilo için tartıyoruz. Tekinin fiyatı 15 ila 16 bin civarı. 20-30 tane sattım" ifadelerini kullandı.