ASAYİŞ - 25 Nisan 2024 Perşembe 17:17

Otobüs durağına ağaç devrildi

A
A
A
Otobüs durağına ağaç devrildi

Bolu’da kuvvetli rüzgar sebebiyle otobüs durağının üzerine ağaç devrildi. Durakta kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi.



Bolu’da gün boyu aralıklarla kuvvetli rüzgar etkili oldu. Rüzgar sebebiyle kent genelinde birçok noktada ağaçlar ve evlerin çatıları hasar gördü. Gölyüzü Mahallesi İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir otobüs durağının üzerine ağaç devrildi. Kuvvetli rüzgarın devirdiği ağaç, cam otobüs durağını paramparça etti. Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin karşısında bulunan ağacın göçerttiği otobüs durağında kimsenin bulunmaması muhtemel bir facianın önüne geçti. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Bolu Belediyesi ekipleri bölgede gerekli tedbirlerini aldı. Demir ve camdan oluşan otobüs durağının son hali görüntülendi.


(EÖ-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Egeşehir Yapı’ya operasyon: 3 gözaltı İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş.’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah yapılan eş zamanlı operasyonda, şirketin genel müdürü Süleyman Ekinci ile Erensan İnşaat yetkilisi Salih Eren ve Okçuoğlu İnşaat Mühendislik Müşavirlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilisi Muzaffer Özpolat gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş.’ye yönelik "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında sabah operasyon düzenlendi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yaplan eş zamanlı operasyonda Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Ekinci, Erensan İnşaat yetkilisi Salih Eren ile Okçuoğlu İnşaat Mühendislik Müşavirlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilisi Muzaffer Özpolat gözaltına alındı. Dönemin İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer’in yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Egeşehir Yapı Genel Müdürü Süleyman Ekinci’nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çeşitli kamu ihalelerine ortak girişim modeliyle birlikte katıldığı ileri sürülen Erensan İnşaat firmasıyla ticari ilişkisinin mercek altına alındı. Söz konusu firmanın Örnekköy 3. ve 4. etap kooperatif projelerine ilişkin ihaleleri kazanmasının ardından, yapı denetim süreçlerinin Egeşehir Yapı tarafından yürütüldüğü, böylece aynı yapının hem ihale sürecinde hem de denetim aşamasında etkili olduğu öne sürüldü. Soruşturma kapsamında bu durumun "çıkar ilişkisi" ve "usulsüz denetim mekanizması" yönünden değerlendirildi.
Batman Bu laleleri koparmanın cezası 700 bin lira Batman’da halk arasında "ağlayan gelin" adıyla bilinen ters laleleri koparanlara 700 bin lira para cezası veriliyor. Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran seferi sırasında Sason ilçesinde konakladığı 2000 rakımlı Sultana Yaylası’nın yanı sıra Helkıs ve Sıngıtur dağları, Şillek Yaylası ve Kelhasan köyündeki dağ yamaçları, "ağlayan gelin" adıyla bilinen ters lalelerin açmasıyla adeta renk cümbüşüne döndü. 15-20 gün süren görsel şöleni kaçırmak istemeyen doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, ters laleleri görebilmek için zorlu doğa şartlarına rağmen yaylaların yolunu tuttu. Öte yandan, karların erimesiyle dağın içinden fışkıran suların oluşturduğu şelale de eşsiz görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor. Yüksek zirvelerden süzülen suyun oluşturduğu doğal menderesler ise manzaraya ayrı bir güzellik katıyor. Yaylalara çıkan doğa fotoğrafçısı Sabahattin Atalay, ters lalelerin "Kerbela çiçeği" veya "ağlayan gelin" olarak da bilindiğini söyledi. Ters lalelerin 15-20 günlük ömürleri olduğunun altını çizen Atalay, "Bu bitkiyi koparmanın cezası 700 bin lira. Bu endemik bitkinin 15-20 günlük ömürleri var, ardından kuruyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu eşsiz güzelliği görmek için geldik. Zorlu ve dik yamaçlar olmasına rağmen uzun tırmanışlar sonucu ulaşıyoruz bu güzelliklere ama ulaştıktan sonra bu güzellik tüm yorgunluğumuzu alıyor" dedi.