ÇEVRE - 29 Ekim 2015 Perşembe 18:28

Peçeli Baykuş Doğaya Salındı

A
A
A
Peçeli Baykuş Doğaya Salındı

Burdur Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından tedavisi tamamlanan peçeli baykuş, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü sebebiyle doğaya salındı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından hasta halde bulunan peçeli baykuş, Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirildi. Lisinia Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca tarafından tedavisi tamamlanan peçeli baykuş, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü sebebiyle doğaya salındı.
Peçeli baykuşu tedavi ederek, sağlığına kavuşturdukları için teşekkürlerini sunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Peçeli baykuşun tekrar doğasına kazandırabilmek için tedavi ettikleri için teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı bir günde baykuşu doğaya bırakıyoruz” dedi.
CUMHURİYET İÇİN SALINDI
Peçeli baykuşu Cumhuriyet Bayramı’nda doğaya salmak için çabaladıklarını dile getiren Lisinia Kurucusu Öztürk Sarıca, “Peçeli baykuşu Cumhuriyetimizin 92. yılı kutlamalarına yetiştirmek için bayağı bir çaba sarf ettik. Çok hastaydı, şimdi iyileşti. Doğasına dönmeye hazır, son derece sağlıklıdır” dedi.
Peçeli baykuşun Lisinia hasta halde geldiğini ve bir buçuk aylık bir tedaviden sonra sağlığına kavuşarak, uçuş antrenmanlarının tamamlandığını dile getiren Lisinia Kurucusu Öztürk Sarıca Veteriner Hekim Öztürk Sarıca: “Peçeli baykuş bize hasta olarak gelmişti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli parklar Bölge Müdürlüğü tarafından bize gönderildi. Bir buçuk aylık bir tedavi süresinden sonra iyileşmeye başladı. Uçuşlarında problem vardı özellikle son bir hafta daha fazla çaba gösterdiğini gördük ve böyle anlamlı bir günde biz onu doğaya Sayın Başkanımızla birlikte kavuşturmayı uygun bulduk” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.