YEREL HABERLER - 15 Nisan 2016 Cuma 16:06

Burdur'da 40. Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

A
A
A
Burdur'da 40. Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 40. Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Burdur Köprübaşı mevkiisinden başlayan kortej yürüyüşüne, Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Fatma Ergün, Daire Müdürleri, Turizm Eğitim Merkezi ve MAKÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, BMK15 Motorsiklet ve Bisiklet Kulüpleri katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej yürüyüşü Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KONULDU
Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Fatma Ergün, 40. Turizm Haftası münasebetiyle Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Burdur’da turizm sektörünün her geçen gün yükseldiğini dile getiren Müdür Ergün, “İlimizde turizm işletme belgeli 5 otel, yapımı devam eden turizm yatırım belgeli 2 otel, 1 dinlenme tesisi ve 6 seyahat acentesi bulunmaktadır. Yeni müracaatlarında olması sektörün ilimizde her geçen gün gelişmekte olduğunu göstermektedir” diye konuştu.
Burdur’da 40. Turizm Haftası’nın yoğun bir etkinlik programı çerçevesinde kutlanacağını anlatan Müdür Ergün, “Burdur’un turizm değerlerinin en temelinde Hacılar Höyüğü, Sagalassos ve Kibrya gibi atik kentler ile zengin arkeolojik eserlerin sergilendiği Burdur Müzesi yer almaktadır. Kültür turizminde bu varlıklarıyla adından söz ettiren ilimizin doğal zenginlikleriyle de alternatif turizmde varlıklarını ortaya çıkarmak gayreti içindeyiz. Turizmi çeşitlendirmek için yaptığımız çalışma ile il ve ilçelerde turizm amaçlı yürüyüş ve bisiklet rotaları ile bu güzergahlar üzerinde bulunan turizm türlerini belirledik. Her yıl bu alanlara ilaveler yaparak alternatif turizm alanlarını genişletecek ve geliştireceğiz. Hafta etkinlikleri kapsamında Bakanlığımız Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi, Sergi, Selençay kanyonunda yürüyüş, Hacılar Höyüğü konulu konferans, sektöre dair yarışmak, tiyatro, Salda Gölü ve çevresinde su altı dalışları, hava şartları elverişli olursa yamaç paraşütü uçuşları ve yürüyüş bisiklet turları ile Çavdır ilçemizde trap atışı gösterileri gibi çeşitli faaliyetlerle turizm haftamızı hep birlikte kutlayacağız” şeklinde konuştu. Müdür Ergün’ün konuşmasının ardından Kortej Yürüyüşü ve Çelenk Sunma Töreni, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
‘GÜNEŞ HEP SAGALASSOSTAN DOĞAR VE KİBYRA’DAN BATAR’ AHŞAP SERGİSİ AÇILDI
40. Turizm Haftası Kutlama Etkinliklerinin akabinde Ahşap Sanatçıları Gülseren ve İzzet Topuz’un eserlerinden oluşan ‘Güneş Hep Sagalassostan Doğar ve Kibyra’dan Batar’ Ahşap Sergisi Açıldı. Ahşap serginin kurdelesini Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur belediye Başkan yardımcısı Hasan Duygulu, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ve İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı kesti. Ahşap Sanatçıları Gülseren ve İzzet Topuz açılışın ardından Burdur Valisi Hasan Kürklü’ye eserler hakkında bilgi verdi. Serginin 22 Nisan 2016 tarihine kadar Burdurluların beğenisine sunulacağı bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Belediye meclisinde 5 madde komisyona gönderildi Zonguldak Belediye meclisinde gündeme gelen 5 madde oy birliği ile komisyonlara gönderildi. Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimi Belediye Başkanı Tahsin Erdem başkanlığında belediye nikah salonunda yapıldı. Gündemde 5 madde ise oy birliği ile komisyonlara gönderildi. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2023 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının ve Cetvellerinin görüşülmesi hakkındaki yazısı görüşüler ilgili komisyona havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norma Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelikte B4 gurubunda yer alan Belediye kadrolarında yapılacak olan ihdas değişikliğine ait 1 sayılı cetvelin görüşülmesi hakkındaki yazısı okunarak komisyona gönderildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün Zonguldak Belediye Gelirleri Tarifesinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Hizmetleri Ücretleri bölümünde Su Ücret Tarifesi ve Atıksu Ücret Tarifesi konulu kısımların (B) bendinin "Engelli İndirimli Konut" şeklinde düzenlenmesi ve (J) bendinin eklenerek "Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut" şeklinde düzenlenerek ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki yazısı okunarak komisyona gönderildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Merkez İlçe sınırları içerisindeki Belediye mülkiyetinde veya hissesi bulunan taşınmazların, 29813290 sayılı kanun 10/C maddesi kapsamında hak sahipliği tespit edilen kişilere, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16’ncı maddesi uyarınca Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin 7’nci maddesi gereği yapı kayıt belgesi sahiplerine ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 17/3 maddesince parsel hissedarlarına tahsisen devir veya doğrudan satışlarına ilişkin ilgili kurumlarda yapılacak tüm iş ve işlemler için Belediye Encümeni ile Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e yetki verilmesi hakkındaki yazısı okunarak komisyona gönderildi.
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."