POLİTİKA - 04 Mayıs 2016 Çarşamba 18:30

MHP Burdur İl Ve Merkez İlçe Başkanlığı Yönetimleri Feshedildi

A
A
A
MHP Burdur İl Ve Merkez İlçe Başkanlığı Yönetimleri Feshedildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Burdur İl Başkanı İbrahim Sakızcı ve Merkez İlçe Başkanı Atilla Yeşilgöz, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Genel Merkez tarafından görevlerinden alındı.
1 Mayıs’ta Burdur’a gelerek partililer ve vatandaşlarla buluşan MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, daha önceki süreçte Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından göreve getirilmiş olan İl Başkanı İbrahim Sakızcı tarafından karşılanmış ve ağırlanmıştı. MHP İl Başkanı Sakızcı, Facebook hesabı üzerindeki MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte çekildiği fotoğrafın yerine dün öğleden sonra profil resmi olarak Meral Akşener ile birlikte çekildiği kareyi koymuştu. Eski MHP Milletvekili Meral Akşener’in düzenlediği halk buluşmasında ilk konuşmayı yapan MHP İl Başkanı Sakızcı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye hitaben, “Gözlerin üzerimizde olduğu bu dönemde Burdur ilimizde ülküdaşlık hukuku ve kardeşlik bağlarının zarar görmemesi için azami gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Nitekim üst kurul delegesi arkadaşlarımız da, bu istişareler doğrultusunda tüzük değişikliği ile ilgili Büyük Kongre’nin olağanüstü toplanmasına dair noter tasdikli talepnamelerini zatıalinize iletmişlerdi. Sağduyusunu asla yitirmeden, taşıdığı sorumluluğu asla unutmadan, tartışmaya neden olabilecek hiçbir açıklama yapmadan, süreci sükunetle ve dikkatle takip eden değerli üst kurul delegelerimize ve ilçe başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim" demişti. Sakızcı, Akşener’i kast ederek, "Bu süreci en sağlıklı bir şekilde tamamlayacağımıza, aziz milletimizin umutlarını gerçeğe dönüştüreceğine hiç şüphe yoktur” ifadelerini kullanmıştı.
“BİZLER, MAKAM, MEVKİ, KOLTUK İÇİN DEĞİL, İNANDIĞIMIZ DAVAMIZ VE DAVAMIZIN MUZAFFERİYETİ İÇİN VARIZ”
Görevden alınan MHP Merkez İlçe Başkanı Atilla Yeşilgöz ise Facebook sayfasından açıklama yaptı. Yeşilgöz, “Genel Merkezimizin takdiri ile Merkez İlçe Başkanlığı görevim sona ermiş bulunmaktadır. Öncelikle kutlu davamıza Merkez İlçe Başkanı olarak hizmet edebilme şerefine ulaştığım için Allah’ıma sonsuz şükürler olsun. Şahsımı ve yönetimimi iki dönemdir destekleyen delegelerimize, her zaman yanımda olan aileme, dava arkadaşlarıma, kardeşlerime, büyüklerime teşekkürü borç bilirim. Her zaman ifade ettiğim gibi bizler bu mübarek davanın hizmetçileriyiz. Zaman gelir başkan olarak, zaman gelir nefer olarak davamızın emrinde çalışırız. Görevimiz ne olursa olsun bizler için önemli olan inandığımız davaya hizmet edebilme gayretidir. Bizler, makam, mevki, koltuk için değil, inandığımız davamız ve davamızın muzafferiyeti için varız. Allah’ın izni ile de var olmaya devam edeceğiz. Bu itibarla Genel Merkezimizin takdirini saygı ile karşıladığımı ve Ülkücü Hareket’in bir neferi olarak davamıza hizmet etmeye devam edeceğimi saygı ile bildiririm” şeklinde paylaşımda bulundu.
Öte yandan, konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Sakızcı’nın partililere cep telefonundan belirtilen bir tarihte toplantı yaparak, bir araya gelinmesi yönünde mesaj attığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.