ASAYİŞ - 30 Aralık 2016 Cuma 16:05

Burdur’da mahkumları taşıyan araç devrildi: 5 yaralı

A
A
A
Burdur’da mahkumları taşıyan araç devrildi: 5 yaralı

Burdur’un Bucak ilçesinde mahkumları taşıyan aracın devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Antalya’dan Burdur’un Ağlasun ilçesinde bulunan kapalı cezaevine mahkum nakleden 07 EFJ 62 plakalı araç, Bucak ilçesi girişinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.
Kazada araçta bulunan Astsubay Osman Balık, Jandarma Erler Aydın Cabul, Oğulcan Evecen ile mahkumlar Ali Balık ve Aslan Karabağ yaralandı.
Yaralılar, ambulanslarla Bucak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara HİZMET-İŞ Sendikası’ndan Mamak Belediyesi önünde eylem HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesi’nden çıkarılan 71 işçi için belediye binası önünde eylem yaptı. HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikası, 31 Mart Mahalli İdareler yerel seçimlerinin ardından AK Parti’den CHP’ye geçen ve 71 işçinin haksız şekilde işten çıkarıldığı iddia edilen Mamak Belediyesi önünde eylem yaptı. HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy’un basın açıklaması yaptığı eylemde, işten çıkarılan işçilerin bir kısmı da yer aldı. Ersoy burada yaptığı açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri sonucu yönetimi el değiştiren Mamak Belediyesi’nde, iş akdinin feshedilmesini gerektiren haklı bir neden olmadığını söyleyerek, “Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor. Arkadaşlarımız bir haftadır üçer, beşer işten çıkarılıyor. Seçimin üzerinden henüz 2 ay bile geçmeden, hem de 1 Mayıs İşçi Bayramına yakın 71 arkadaşımızın iş akitleri hiçbir açıklama yapılmadan, haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilmiştir. Bugün, yarın kaç işçi arkadaşımızın daha işine son verilecek o da bilinmiyor. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası HİZMET-İŞ, Mamak Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanındadır. Tüm üyelerimiz mücadelede kararlıdır. Türkiye’nin dört bir tarafında işine son verilen işçiler bunu yapan zihniyet ve işverenleri asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı. “Üyelerimizi korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz” Tüm hukuki ve demokratik yolları kullanarak, işçilerin işlerini geri alana kadar mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Ersoy, “Üyelerimizi korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz. Her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyeceğiz. Emekçi arkadaşlarımızı işten çıkaranların karşısında dimdik duracağız. İşten çıkarılan üyelerimiz işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Mamak Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Tüm emekçiler olarak kararlıyız, Haklıyız, kazanacağız” şeklinde konuştu.
Konya Başkan Kılca: “Öğrencilerimiz için imkanlarımızı seferber ediyoruz” Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nin ziyaret etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan; ilçe mülki erkanı ile Karatay Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Hasan Kılca ve Kaymakam Cengiz Ayhan, okuldaki uygulama alanlarında incelemelerde bulundu. Kılca ve Ayhan, birçok uygulamalı tarım ile hayvancılık projelerinin yürütüldüğü bölümler hakkında okul yönetimi ile öğrencilerden bilgi aldı. “Öğrencilerimizin nitelik kazanmasına katkı sağlıyoruz” Karatay Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, her zaman eğitimcilerin ve öğrencilerin yanında olduklarına vurgu yaptı. Karatay’daki tüm öğrenciler için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen Başkan Hasan Kılca, geçtiğimiz yıllarda Karatay Kaymakamlığı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladıkları “Öğrencilerimizi Modern Tarım Teknikleriyle Buluşturuyoruz” protokolü ile Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin okuldaki uygulama alanlarında hem pratik yapma hem de para kazanma imkanına kavuştuğunu hatırlattı. Başkan Kılca, proje kapsamında tarım bölümünde okuyan öğrencilerin mantar yetiştiriciliği, kesme çiçek, sebze yetiştiriciliği ve hayvancılık ve yumurta tavukçuluğu yaptığını kaydederek, “Okullarımızdaki teorik eğitime pratiği katarak öğrencilerimizin nitelik kazanmasına katkı sunuyoruz. Öğrencilerimiz böylelikle okulda teorik eğitimlerinin yanında proje sayesinde hem uygulamalı eğitim almış oluyor hem de üretilen ürünlerin satışından elde edilen paradan pay da alıyor” dedi. “Özel yetenekli öğrenciler Karatay’da yetişiyor” Başkan Hasan Kılca, Kaymakam Cengiz Ayhan ve ilçe protokol üyeleri Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından ise Karatay Hamza Yerlikaya Spor Lisesi’nde öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrencilerin antrenmanlarına katılan ve hocalarından bilgi alan Başkan Kılca, “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz öğrencilerimizin eğitim hizmetlerine en güzel şekilde ulaşmaları ve kendileri yetiştirmeleri için de imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Öğrencilerimizin derslerine en güzel şekilde odaklanmaları için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla koordineli çalışarak her türlü talebi eksiksiz yerine getiriyoruz. Spor lisemiz de bunlardan biri özel yetenekli öğrencilerimiz burada kendilerini daha da çok geliştiriyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Denizli Minikler trafik kurallarını eğlenerek öğreniyor Denizli’de miniklere Karayolu Trafik Haftası kapsamında Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kuralları teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca dereceye giren öğrenciler ile başarılı polis ve jandarma personeli ile toplu taşıma aracı kullanan şoförlere ödüller verildi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Karayolu Trafik Haftasını çocuklarla birlikte kutladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kurallarını eğlenerek öğrenen çocuklar büyük övgü topladı. 4-10 Mayıs Karayolları Trafik Haftası kutlama programının ilki Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklarla birlikte düzenlendi. Programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı. Vali Coşkun, Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekiler, trafik kurallarını eğlenerek öğrenen çocukların eğitim çalışmalarına katıldı. Küçük yaşlarda trafik bilinci kazanmaları hedefiyle hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen eğitim programı teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluştu. Denizli merkezdeki tüm ilkokul 3. sınıflara yönelik rutin olarak verilen program kapsamında ilk olarak teorik eğitim çalışmasına katılan protokol daha sonra uygulamalı eğitimleri izledi. Çocuklar akülü araba kullandı Teorik eğitimler kapsamında çocuklara, “Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz? Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları” gibi temel konular anlatıldı. Uygulamalı trafik eğitiminde ise küçük akülü arabalar kullanan çocuklar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurları yerinde görerek öğrendi. Çocuklar trafikte gösterdikleri başarılarla büyük övgü topladı. Ödüler sahibini buldu Program sonunda Vali Coşkun, Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekiler Karayolu Trafik Haftası ödüllerini verdi. Resim, şiir ve slogan dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile başarılı polis ve jandarma personeline, jandarmanın “Dikkat Şoför Amca Şirin Dedektifler Araçta” projesinde başarılı olan öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Denizli Umum Servis Araçları İşletmesi Odası’nca toplu taşıma aracı kullanan yılın şoförlerine ödülleri verildi.