GENEL - 23 Mart 2021 Salı 15:35

Burdur’da denetimler sonuç verdi, vaka sayıları düşüşe geçti

A
A
A
Burdur’da denetimler sonuç verdi, vaka sayıları düşüşe geçti

BURDUR (İHA) – Burdur’da koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler ve denetimler sonuç vermeye başladı.

BURDUR (İHA) – Burdur’da koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler ve denetimler sonuç vermeye başladı. Bakanlığın açıkladığı son illere göre korona haritasına göre Burdur, 100 bin kişide 72,26 oldu.


Burdur’da koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirler devam ederken, denetimler sonuç vermeye başladı. Koronavirüs risk haritasının güncelleneceği günü bekleyen Burdur’un tekrar kırmızı renge boyanmaması için denetimler her geçen gün daha sıklaştırılarak yapılıyor. Bu kapsamda Bucak İlçesi’nde kentin belirli bölgelerinde uygulama noktaları oluşturularak sokağa çıkma kısıtlamasında dışarıda olan vatandaşlar tek tek sorgulanarak, dışarıda olmaması gereken kişilere cezai işlem uygulanıyor.


Dinamik Denetim sürecinde vatandaşların sağlığını korumak amacıyla vatandaşlar sık sık uyarılırken Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre Burdur’da 100 bin kişide vaka sayısının 72,26 oldu.


Burdur’un en büyük pazarı olan Salı Pazarı’nda ise zabıta ve polis ekipleri HES Kodu uygulaması ile vatandaşların pazar yerine girmelerine izin verirken sık sık maske ve mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.