POLİTİKA - 23 Kasım 2014 Pazar 16:47

Ekonomi Bakanı Burdur'da

A
A
A
Ekonomi Bakanı Burdur'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında gerçekleştirdiği konuşmanın devamında kişi başına düşen milli gelirin 230 milyar dolardan 820 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Türkiye’nin yeni hedefinin milli geliri 2 trilyon dolara çıkarmak olduğunu ifade eden Zeybekci, “Nasıl yapılacağını gayet iyi biliyoruz. Onlar bu ülkenin milli bankalarını satıp, kapatırken, biz görevi aldığımız 3 Kasım 2002’den itibaren her yıl 10 milyar zarar eden Halk Bankası ile Ziraat Bankası gelir olarak 12 yılda 40 milyar hazineye para aktardı. Vakıflar Bankası bugün üst üste 3 yıl dünyada en hızlı büyüyen banka oldu, yetmedi bugünkü değeri 10 milyar doların üzerine çıktı” dedi.
Birilerinin Türkiye’nin ayağına bastığını iddia eden Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: “Sen dünyanın en büyük havaalanını Türkiye’ye yaparsan, dünyanın her yerinden Asya’sından, Afrika’sından, Kuzey Asya’sından, Balkanlar’ından, Avrupa’sından bütün dünya İstanbul’da toplanıp İstanbul’dan dünyaya dağılırsa, yılda 150 milyon kişi sadece tek bir havaalanına gelecek olursa, dünyada en çok noktaya uçan hava yolu haline gelirsen, iki nükleer santral yapacağım dersen, bir tüp geçit yetmedi bir tane daha yapacağım, üçüncü köprü inşaatını yapacağım dersen, dünyanın en uzun köprüsünü Marmara Denizi üzerine yapıp İstanbul-İzmir otoyolunu yapacağım dersen, bir yılda rüzgar santralını yapıp bitirip hizmete alırsan tabi fazla olursun”
Gezi olayları bahane edilerek, İstanbul’u darmadağın etmek istediklerini söyleyen Bakan Zeybekci, Kazlıçeşme Mitingine işaret ederek şöyle konuştu: “Biz bu millete hizmet etme görevini bir şeref olarak görüyoruz. Biz ’hizmet ederiz’ diyoruz, onlar yönetsin istiyor. Biz ’hizmetkar oluruz’ diyoruz, onlar ’hükmederiz’ diyorlar.”
"ONLARI MİT BİLE KURTARAMAZ"
Kılıçdaroğlu’nun MİT açıklamalarına ilişkin konuşan Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu millet bize teveccüh gösterdikçe onlar kuduruyor. Diyorlar ki ’cahil millet ne olacak’, ’Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?’ Allah aşkına bunların ağababaları bu millete seçimlerden sonra ’bidon kafalı’ demedi mi? Şimdi de ’oynayacaktık yapacaktık da, işte bizi karıştırıyorlar’ diyorlar. Şimdi o kadar çok karıştırdılar ki kendi partilerini kendileri de anlayamıyor. Diyorlar ki ’Bizi karıştırsa karıştırsa MİT karıştırmıştır’. Bu karışıklığı MİT bile yapamaz. Belki suçu yahut da kabahati MİT’in üzerine atmaya çalışıyorlar, oradan bir çıkış yolu bulmaya çalışıyorlar. Belki bilinç altında şöyle bir şey var. ’Gelsin bizi MİT kurtarsın’ demeye çalışıyorlar. Onları MİT bile kurtaramaz. Onlar adresi doğru öğrensin, doğru adres millettir. Millete gideceksin, hizmetkar olacaksın, samimi olduğunu göstereceksin. Millet senin samimi olduğunu anlar bilir. Ayakkabıyla bir yere girmek değil çorabınla gireceksin benim vatandaşımın evine."
Bakan Zeybekci, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu’nda düzenlenen Ekonomi Zirvesi programına katıldı. Bakan Zeybekci, konferansta Bucak salebinin tadına baktı, Teke yöresi müziklerini dinledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu Değişikliği Teklifi kabul edildi Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen maddelere göre, Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) koduna göre raporlama zorunluluğu sadece IV. Grup maden işletme ruhsatları açısından devam edecek. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, arama ruhsatı alarak bulduğu madenler için UMREK Koduna göre rapor hazırlama şartı aranmaksızın MTA tarafından hazırlanan raporlar ile buluculuk hakkını kazanacak. İçme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar ve sulak alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamında kalan kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen alanlarında imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek. Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na "doğal gazın sıvılaştırılması" tanımı eklenecek. Yüzen LNG tesislerinin işletilmesi ve yer değişikliği kapsamında sağlanacak istisnalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşü alınarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından bu düzenleme uyarınca yayımlanan usul ve esaslara göre belirlenecek. Mevcut depolama tesisleri, mevcut tesislerdeki kapasite artışları veya yeni yapılacak tesisler, kullanım oranları veya rekabet koşulları dikkate alınarak düzenlemenin sisteme erişime ilişkin hükümlerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşü alınarak Kurul kararı ile belirli süre muaf tutulabilecek. Depolama şirketleri verecekleri hizmetlere ilişkin birim bedelleri ve tesis kapasitelerini yayımlamak zorunda olacak. Yurt içinde üretilen veya ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak yurt dışına ihraç edilmesi ya da yurt içinde yeniden satışı amacıyla kurulacak sıvılaştırma tesislerini işletecek tüzel kişilerin Kuruldan lisans almaları gerekecek. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’da yapılan değişiklikle, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) yarışmalarına ilişkin usul ve esaslar, ilgili yarışma şartnamesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek. Yarışma sonucunda oluşan fiyat veya bedel, yarışma şartnamesinde belirlenecek süre boyunca YEK Destekleme Mekanizması kapsamında değerlendirilecek. 10 yıllık süresini bitiren lisanssız üretim faaliyeti kapsamındaki tesisler, talep halinde ve lisans alma bedeli ile lisans süresi boyunca elektrik piyasasında oluşan saatlik piyasa takas fiyatını, tesis tipi bazında uygulanan güncel YEK Destekleme Mekanizması fiyatından fazla olması halinde aradaki fiyat farkının YEK Destekleme Mekanizmasına katkı bedeli olarak ödeyerek lisanslı üretim faaliyetine geçebilecek.