GENEL - 09 Mart 2019 Cumartesi 15:10

Bakan Çavuşoğlu: "PKK, HDP ve CHP üzerinden şehirlere yerleşmek istiyor"

A
A
A
Bakan Çavuşoğlu: "PKK, HDP ve CHP üzerinden şehirlere yerleşmek istiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP zihniyeti kendi zihniyetinde olan HDP ve PKK ile ittifak kurdular.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP zihniyeti kendi zihniyetinde olan HDP ve PKK ile ittifak kurdular. Ben ittifakın zillet ittifakının içindeki partilerin hepsi terörist demiyorum. Ama bir gerçek var ki Türkiye’de ne kadar terörist varsa bu ittifakın içindedir. Ne kadar hain ve bölücü varsa bu ittifakın içindedir. Dağdaki Kandil bunlara destek veriyor, bunlar için kampanya yapıyor. Daha ötesi HDP kontenjanından giren kim olursa olsun bu kişiler istisnasız PKK tarafından belirlenmiştir" dedi.


Burdur’un Bucak ilçesinde halka hitap eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de en önem verdiği ilçelerin başında Bucak olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında Erdoğan’ın üç kez Burdur’a geldiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bucak halkına selamını ileten Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman olduğu gibi Bucak’tan beklentisi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Çünkü Cumhurbaşkanımız ve Bucak’lılar birbiriyle örtüştü. Kurulduğumuz günden bu yana girdiğimiz her seçimde Bucak’lı kardeşlerimiz Burdur’da ve bölgemizde en büyük desteği vermiştir. O yüzden sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İnanıyorum ki önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde de İnşallah Emrullah Ünal kardeşimizi iş başına getireceğiz. Güzel haberi Recep Tayyip Erdoğan’a Bucak’tan göndereceğiz. Bucak sadece Bucak ilçesinde etkili değil”dedi.



"Bucak, Burdur ve Antalya siyasetine yön veriyor"


Bucak ve Burdur Antalya siyasetine de yön verdiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Antalya listelerinde de mutlaka Bucaklı milletvekilleri bulunduğunu kaydetti. Sadece milletvekilliğinde değil yerel yönetimlerde de belediye meclis listelerinde de Bucaklı ve Burdur’luların bulunduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Antalya’dan tüm dünyaya yaptığımız icraatta baktığımız zaman Bucak’ın rolünü görüyoruz. Çünkü Bucaklılar çalışkandır, üretkendir vatanını milletini seven insanlardır. Önümüzdeki süreçte Bucak devlet hastanemizin tesisat ve doktor eksikliğini gidermek için çalışmalar yapmak bizlerin görevidir. Bucak gerçekten büyüyor. İleri zamanda 200 yataklı hastanemiz Bucak için yetersiz kalabilir. O zaman bizler gereğini yaparız. Kapasiteyi arttırırız. Gerekirse yeni bir hastanede yaparız. Çünkü sağlık bizim için olmazsa olmazdır. Eğitim ve sağlık AK parti iktidarlarının en öncelikli politikalarıdır ve yaptığı en güzel hizmetlerden bir tanesidir. Sağlık politikalarımız bugün dünya sağlık örgütü tarafından örnek gösteriliyor. Bir ülkenin ve milletin örnek alınması ayrıca gurur vericidir. Burada TOKİ ile ilgili müjdelerimiz var. Biliyorsunuz ki üçüncü etap bitti dördüncü etap ile ilgilide yine ilk 238 dairelik dördüncü etap çalışmalarımız devam ediyor. Daha bazı yerlerde TOKİ hiç gelmemişken Bucak’ta dördüncü etap projesinin inşa edilmesi devletimizin Bucak ve Burdur’a verdiği önemin göstergesidir. Şuanda Alaaddin mahallesinde de yine TOKİ’miz gerekenleri yapacaktır” diye konuştu.



"Bucak’ta yatırımlarımız devam ediyor"


Doğalgazın böylesine üretken sanayinin de ağırlıklı olduğu bir ilçede yaygın olması gerektiğini kaydeden Bakan Çavuoğlu, bu yıl yapılacak olan sadece doğalgaz hattının 27 bin metre uzunluğunda olduğu bilgisini paylaştı. Çavuşoğlu, "Bucak’ımızın gerçek anlamda doğalgaz sorununu çözecek ve yaygınlaşmasına sebep olacaktır. Diğer yandan Bucakspora ve tesislere çok önem veriyor. Belediyemizle beraber inşallah burada yüzme havuzu da bulunan önemli spor tesislerimizi de hayata geçireceğiz. Ben de bu yapılan yatırımların bizzat takipçisi olacağım. Ben sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin bakanıyım. Isparta ve Burdur bölgesi bizim önem verdiğimiz illerimizdendir. Aramızdaki bu dayanışmayı da her zaman sürdüreceğiz. Oğuzhansporumuz şu anda 7 puanda önde ve Bucak gibi bir şehre de 3. Lig yakışır. Oğuzhansporumuz potansiyeli ile 2. lige de çıkar. Bu konuda yerel sahiplenme çok önemlidir. Bizler de bu konuda gerekeni yapacağız. Sevgili Bucaklı hemşehrilerim sizler görüyoruz ki eğitime çok önem veriyorsunuz. Şu anda 2 tane fakülte 2 tane yüksekokul 2 tanede meslek yüksek okulu var. Öğrenci sayılarımız artıyor. Yurt konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Görüyorum ki şimdi hem fakülte hem de yüksekokullara ilave bölümler açılıyor. İnşallah yeni okullarla beraber Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz de büyüyecek, gelişecek. Üniversitemizin büyümesi için de gereken her türlü çalışmayı yürüteceğiz" dedi.



"PKK, HDP ve CHP üzerinden şehirlerimize yerleşmeye çalışıyor


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Burdur’da şu anda CHP zihniyeti bulunduğunu belirterek "Beş senedir Burdur’a bir hizmet yapıldı mı?" diye sordu. Çavuşoğlu "Hayır yapılmadı. 40 proje taahhüdünde bulunulmuş bunların sadece 4 tanesi gerçekleştirilmiştir. Bu zihniyetlere Bucak’ı teslim eder misiniz? Bu zihniyetlere bir şehrimizi teslim edelim oraya karanlık gelir. 2009-2014 arası CHP zihniyeti Antalya’yı yönetti. Sizler de Antalya’ya gidiyor görüyorsunuz o 5 sene içinde Antalya’da bir tane proje gördünüz mü? Hayır. Peki son 5 yılda Menderes Türel’in çalışmalarına bakalım. Menderes Türel’le karayollarımızın Burdur yolu dahil köprülü kavşaklar dahil birçok çalışmamız oldu. CHP zihniyetinde ve onun ittifakı içinde olanlarda memlekete hizmet etme derdi diye bir şey yok. Bu olayı yakından olarak Burdur’da görüyoruz son 5 yıldır hiçbir çalışma yoktur" diye konuştu.



"Dağdaki Kandil bunlara destek veriyor"


CHP zihniyetinin kendi zihniyetinde olan HDP ve PKK ile ittifak kurduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


"Ben ittifakın, zillet ittifakının içindeki partilerin hepsi terörist demiyorum. Ama bir gerçek var ki Türkiye’de ne kadar terörist varsa bu ittifakın içindedir. Ne kadar hain ve bölücü varsa bu ittifakın içindedir. Dağdaki Kandil bunlara destek veriyor, bunlar için kampanya yapıyor. Daha ötesi HDP kontenjanından giren kim olursa olsun bu kişiler istisnasız PKK tarafından belirlenmiştir. Bunlar dağlarda başaramadı. Şimdi ise CHP üzerinden kanallar açarak şehirlerimize yerleşmeye çalışıyorlar. Bunlar karanlık zihniyettir. Bu millet buna müsaade etmeyecek. Halk onlara en güzel cevabı 31 Mart’ta verecektir. Tüm Bucaklı kardeşlerim sizleri saygıyla selamlıyor desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum."


Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bucak Belediye Başkan adayı Emrullah Ünal, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Serdar Besler, AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Meclis üyesi adayları, İl Genel Meclisi üyesi adayları ile birlikte birlik pozu verdiler. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu programı kapsamında Bucak’tan ayrılarak Burdur’a geçti


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bucak mitingine, Burdur Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin, AK Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Emrullah Ünal, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Serdar Besler, ilçe yönetimi ve çok sayıda Bucaklı vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ’de “Klinik Nütrisyon Sempozyumu” düzenlendi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ev sahipliğinde “Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taşları 3-Multidisiplinler Bakış Açısıyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu” düzenlendi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Türkiye Diyestisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Doğanay, Rektör Yardımcıları A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, sağlık çalışanları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan sempozyum programı, açılış konuşmaları ile devam etti. İlk olarak konuşma yapan EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taşları 3- Multidisiplinler bakış açısıyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ifade etti. Beslenmenin bir yaşam aktivitesi olduğunu ve hastalık durumunda bu aktivitenin sürdürülmesinin multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Özer, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği’nin bu konuda en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi. Programa Erzurum, Sivas, Bayburt, Gümüşhane, Malatya, Van, Bingöl, Trabzon, Tokat ve Samsun gibi illerden gelen öğrenci, mezun hekim, hemşire, diyetisyen ve eczacılardan oluşan 750 katılımcıyı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Özer, sempozyumun hayata geçirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu. Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen Prof. Dr. Mutlu Doğanay, organizasyon için teşekkürlerini ileterek bu sempozyumun bilgileri güncellemek adına önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ ise sempozyumun gerçekleşmesindeki çabalar için üniversite ve diyetetik bölümüne teşekkürlerini iletti. Son olarak nütrisyon tedavisinin önemine vurgu yapan Dağ, sempozyumun başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, beslenme ve diyetetiğin önemine vurgu yaparak bu tür bilimsel sempozyumların sağlık alanlarına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Sağlık alanında yapılan bilimsel etkinliklerin, sağlık hizmetlerinin gelişimine ve toplumun bilinçlenmesine büyük faydalar sağladığına değinen Dr. Tekin, Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taşları 3 - Multidisipliner bakış açısıyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu’nun bu anlamda önemli bir platform olduğunu ekledi. Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise konuşmasında nütrisyonun, malnütrisyonun tedavisi yani yetersiz beslenme tedavisi olduğuna değinerek kötü beslenmenin hayatı olumsuz etkilediğini ve bilinçlenme adına bu tür programların düzenlendiğini söyledi. Günümüzde beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri giderek daha fazla önem kazandığına değinen Rektör Levent, son zamanlarda özellikle hanımların beslenmeye özen göstermelerine dikkat çekti. Son olarak Rektör Levent, Klinik Nütrisyonunun Mihenk Taşları 3 - Multidisipliner bakış açısıyla Klinik Nütrisyon Sempozyumu’nun katılımcılara çok yönlü bir perspektif sunarak değerli bilgiler aktaracağını belirtti. Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayhan Dağ, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Doğanay’ a katkılarından dolayı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye özer tarafından plaket takdimi yapıldı. Sempozyum programında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Taner Uluçay önderliğinde öğrenciler tarafından Erzincan yöresine ait türkülerden oluşan müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program dört oturum şeklinde devam etti ve panelistlere program sonunda teşekkür belgeleri takdim edildi.
Erzincan Jandarmadan üniversitede fidan dikimi etkinliği Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 185’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğe Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Erzincan Jandarma İl Komutanı Veysel Yanık, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başlayan programa ilişkin günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Üsteğmen Buğra Kocaş tarafından yapıldı. Kocaş, ağaçlandırmanın ve fidan dikmenin önemine değindiği konuşmasında, “İklim değişikliği ve erozyonu önlemek gibi fidan dikmenin birçok önemi var. Burada yetişecek her bir fidan bizlere en büyük miras olacaktır. Yeşil görmeyen gözler zevkten mahrumdur. Erzincan Jandarma İl Komutanlığı olarak şehrimizin yeşiline katkı sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Erzincan İl Jandarma Komutanlığına bağlı eğitim köpekleri ile bomba arama gösterisi ve itaat eğitimi gösterileri yapıldı. Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı tarafından hazırlanan tüfekli hareketler gösterisi katılımcılardan büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından konuşmasını icra eden Erzincan Jandarma İl Komutanı Veysel Yanık, “Kültürümüz, tüm bitkiler ve hayvanlar dâhil canlıların tamamına karşı sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler. Atalarımızdan, babalarımızdan devraldığımız ağaç, çevre, yeşil sevgisini yeni nesillere aktarmak en başta gelen görevlerimizden biridir. Orman varlığımızın arttırılması hususunda dün olduğu gibi bugün de, yarın da Jandarma Teşkilatı olarak daima yerimizi alacağız” dedi. Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 185. yılı münasebetiyle üniversitemizde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “Bu etkinliğin Jandarma tarafından okulumuzda düzenlenmesinden mutluluk duyduk. Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 185. yıl dönümünü kutluyorum. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimize rahmet, gazilerimizi de hayırlı uzun ömür diliyorum” ifadelerini kullandı. Fidan dikimi etkinliğinde konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, “Jandarma Genel Komutanlığının 185. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fidan dikimi etkinliği, kurumumuzun köklü tarihine ve doğaya olan saygısını simgelemektedir. Bugün dikilecek fidanlarla hem geçmişimizi onurlandıracak hem de geleceğe sağlam bir miras bırakmış olacağız” dedi. Etkinliklerin icra edilmesinin ardından fidan dikim faaliyeti gerçekleştirildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi, Erzincan İl Jandarma Komutanlığı tarafından mavi ladin, Avrupa ladin, dişbudak; akağaç, akasya, yapraklı ve ibreli türlerinden fidanlarla ağaçlandırıldı. Rektör Prof. Dr. Akın Levent, ağaç dikim alanında öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Ağaç dikim alanından sonra Rektör Levent Erzincan İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen sergiyi Jandarma Alay Komutanı Veysel Yanık ve öğrenciler eşliğinde gezdi.
Erzincan Çayırlı’da küçükbaş hayvanlarda aşılama kampanyası Çayırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, mesai mefhumu gözetmeden, küçükbaş hayvanlara yönelik bakanlık tarafından programlı olarak yürütülen aşılama kampanyasını sürdürüyor. Aşılama esnasında yeni doğan kuzulara küpeleme çalışması da yapılıyor. Hayvan sağlığı ve refahı için görev başında olan ekipler, çiftçilere ve Erzincan’a katma değer sağlamak, küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla yayla yayla, mera mera gezerek ağıllarda küpeleme ve aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından programlı bir şekilde yürütülen çalışmalarda küçükbaş hayvanlara çiçek, veba ve brucella hastalığına karşı aşılanıyor. Küçükbaş hayvancılık sektörünü daha ileri seviyelere çıkarmak için Erzincan genelinde çalışmalarını sürdüren tarım teşkilatı, Çayırlı’nın Gelinpınar Köyü’nde bir yandan programlı aşılama kampanyasını sürdürürken diğer yandan yeni doğan kuzularda küpeleme çalışmalarını sürdürüyor. Küçükbaş hayvancılık sektörüne büyük zarar veren çiçek, veba ve brucella hastalığına karşı tetikte olan tarım teşkilatı mera ve ağıllarda sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlıyor. Aşılama kampanyası hakkında bilgi veren Çayırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah Demir, “Hayvan sağlığı ve hayvan refahının korunmasının yanı sıra, hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması amacıyla, il genelinde hazırlanan plan, program ve projeleri uygulayarak, hayvan hastalık ve zararlılarına karşı koruyucu hizmetler yürütmeye devam ediyoruz. Bakanlığımız tarafından programlanan aşılama kampanyasında dahilinde İl Müdürlüğümüzün talimatlarına uygun olarak ilçemiz genelinde küçükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor. Ayrıca küpeleme çalışmaları ile yeni doğan hayvanlar kayıt altına alınarak kimliklendirilirken, çiftçilerin de devlet desteklerinden faydalanması için bilgilendirme yapıyoruz. İlçe Müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere yetiştiricilerimizin, çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Hem sahada hem kurumda her türlü ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilmek için çalışıyoruz. Üreticilerimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun” diye konuştu.