ASAYİŞ - 18 Nisan 2024 Perşembe 13:22

Burdur’da evlerinde ruhsatsız silahlar ele geçirilen 3 şüpheliye işlem yapıldı

A
A
A
Burdur’da evlerinde ruhsatsız silahlar ele geçirilen 3 şüpheliye işlem yapıldı

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda evlerinde ruhsatsız tüfek ve tabanca bulunan 3 şüpheliye adli işlem yapıldı.


Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların ikametlerinde 4 Nisan günü yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca ve şarjör, 4 adet ruhsatsız tüfek, 4 adet 9x19 mm tabanca fişeği, 41 adet kartuş, 95 parça tüfek mekanizmasına ait muhtelif parçalar ele geçirildi.


3 şahıs hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da jandarma suçlulara göz açtırmıyor Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ergene, Kapaklı, Şarköy ve Malkara ilçelerinde yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, sahte alkol ve silah ele geçirildi. Şarköy’e bağlı Mürefte Mahallesi’nde yapılan operasyonda O.T., U.K., A.K. ve Ö.C. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ve şarjör, 1 kuru sıkı tabanca ve şarjör, 15 adet tabanca mermisi, 7.5 litre pet şişe içerisinde viski, 2 litre pet şişe içerisinde şarap ve 16.5 litre pet şişe içinde rakı ele geçirildi. Kapaklı’nın Ömer Halisdemir ve Vatan mahallelerinde yapılan operasyonda ise R.T. ve D.A. isimli kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 17 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 1 adet uyuşturucu hap ve 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Ergene’ye bağlı Ulaş Mahallesi’nde H.Ş. isimli şahsın evinde yapılan aramada 22 gram esrar (Hint keneviri) ele geçirildi. Ergene Velimeşe Mahallesi’nde faaliyet gösteren D.Ç.’nin tekel işletmesinde yapılan aramalarda ise 5.65 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu kullanımında kullanılan nargile, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 3 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Malkara’nın Hacıevhat Mahallesi’nde yapılan operasyonda ise E.A. isimli kişinin evinde içinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 1 adet aparat ele geçirildi. Operasyonlar sonucu 9 kişi yakalandı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, her türlü suç ve suçluyla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Devlet, millet el ele vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” dedi. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrası yaraların hızla sarılmaya başlandığını Malatya’da şehrin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmaların ise aralıksız sürdüğünü söyledi. Malatya Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek başkan Şahin Demirci ile birlikte dernek üyesi mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “ Devlet, millet el ele vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu. Kent genelinde sürdürülen deprem yatırımları ile ilgili mahalle muhtarları ile bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, önceliklerinin çarşı merkezini ayağa kaldırmak olduğunu kaydederek, kısa sürede tamamlanması hedeflenen yeni çarşı projesinin şehrin ayağa kalkmasında en önemli kilometre taşı olacağını ifade etti. Kalıcı konutlar ve köy evleri ile ilgili de çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak, yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin de süreceğini kaydetti. Mahalle Muhtarların istek ve taleplerini de dinleyen Milletvekili Ölmeztoprak, muhtarlık müessesinin öneminin farkında olduklarını belirterek, kent genelindeki tüm mahalle muhtarları ile istişare içerisinde olacaklarını varsa sorunların çözümleri için birlikte adımlar atacaklarını belirtti. Muhtarlar derneği ziyareti sonrası, Yeşiltepeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile konteyner kent ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’nın eski günlerine kavuşması için ellerinde gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.