ASAYİŞ - 19 Haziran 2024 Çarşamba 15:14

Burdur’da fırtına bir anda geldi, evlerin çatıları uçtu, yangın ve su baskınları oluştu

A
A
A
Burdur’da fırtına bir anda geldi, evlerin çatıları uçtu, yangın ve su baskınları oluştu

Burdur’da dün akşam saatlerinde bir anda ortaya çıkan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken evleri su bastı, bir evde ise yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı.


Burdur’da günlük güneşlik geçen Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde gökyüzünü yağmur bulutlarının kaplamasıyla birlikte fırtına çıktı. Yer yer etkili olan yağış nedeniyle bir çok evi su bastı, bazı evlerin çatıları uçtu, bir eve ise yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı. Burdur merkezde akşam saatlerinde etkili olan yağış taşkınlara neden olurken bir çok evi su bastı. Su baskınları ihbarı üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri evlerdeki suları boşaltmak için uzun uğraşlar verdi. Aynı saatlerde de Yeşilova’nın Çeltek köyünde etkili olan fırtına nedeniyle 3 evin çatısı uçtu. Olumsuz hava nedeniyle çatıların düştüğü sokakların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir yaralının olmadığı öğrenildi.


Yeşilova’nın Orhanlı köyünde ise bir evin çatısına yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken evde maddi hasar oluştu. Çeltek ve Orhanlı köylerini ziyaret ederek olaylar ile ilgili bilgi alan Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd ise çalışmaları yerinde inceledi.



Burdur’da fırtına bir anda geldi, evlerin çatıları uçtu, yangın ve su baskınları oluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.