POLİTİKA - 04 Nisan 2024 Perşembe 12:48

Burdur’da üçüncü kez seçilen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz mazbatasını aldı

A
A
A
Burdur’da üçüncü kez seçilen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz mazbatasını aldı

Burdur’da 2014 yılından beri görevde olan ve 31 Mart yerel seçimlerinde aday olarak çıktığı CHP ile birlikte tekrar seçimi kazanan Ali Orkun Ercengiz üçüncü dönemi için mazbatasını aldı.


2014 Yerel Seçimleri’nde Belediye Başkanlığını kazanan ve 2 dönemdir Burdur Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Halk Partisi ile aday olduğu üçüncü seçimden de zaferle ayrılmıştı.


Burdur’da güven tazeleyen Ercengiz Burdur Adliyesi’nde gerçekleştirilen tören ile mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Musa Talih ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Onur Aşkın’dan aldı. Mazbata töreni sonrası Adliye bahçesinde toplanan vatandaşlar Ercengiz’i tebrik etti. Adliye Bahçesinde konuşan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Burdur bir tarih yazarak üçüncü dönemine ilk kez aynı belediye başkanını göndermiştir. Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’in on yıldır yaptıklarının ileride yapacaklarının teminatı olduğu düşüncesi içerisinde önümüzdeki 5 yılda başarılar diliyoruz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.



“Biz zafer yaşamıyoruz çünkü zaten belediye başkanıydık”


Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise, “Üçüncü kez Burdur halkı tarafından takdir edilerek, Burdur kentini yönetme hakkını bize tekrar vermiş olmanızdan dolayı çok mutluyum, gururluyum. Aynı zamanda büyük bir sorumluluğun içerisinde olduğumun farkındayım. Bizler geride kalan 10 yıl içerisinde yaptıklarımızla Burdur halkının bizlere bir 5 yıl daha görev ve yetki vermesinin sorumluluğuyla en iyi şekilde Burdur’umuz için çalışacağız. Biz on yıllık çalışmalarımızda da elimizden geldiğince en usta şeklinde çalışmaya özen gösterdik. Gayretimiz bu yöndeydi. Her bir kuruşu, her bir anı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Açıkçası bir seçim kazanmadık. Bir zafer yaşamıyoruz. Çünkü zaten biz belediye başkanıydık. Kaybetmedik, yolumuza devam ediyoruz. Aynı zamanda kaybedenin olmadığı bir seçim yaşadık. Burdur’da sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil diğer siyasi partilere de gönül vermiş birçok hemşehrimizin desteği ve oyuyla biz Burdur Belediye Başkanı olarak mazbatamızı aldık. Bundan önce kimseyi ötekileştirmediğimiz gibi bundan sonra da herkesin belediye başkanı olarak görevimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından adliye önünde halk ile birlikte toplu fotoğraf çektiren Ali Orkun Ercengiz ve vatandaşlar CHP İl Başkanlığı önünden davul zurna ile birlikte Belediye’ye yürüdü. Burada da belediye çalışanları tarafından karşılanan Ercengiz kısa bir konuşmanın ardından görevine tekrardan başladı.



Burdur’da üçüncü kez seçilen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz mazbatasını aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.