ASAYİŞ - 23 Ocak 2026 Cuma 11:17

Burdur’da yangında evde mahsur kalan vatandaşı itfaiye erleri kurtardı

A
A
A
Burdur’da yangında evde mahsur kalan vatandaşı itfaiye erleri kurtardı

Burdur’un Yeşilova ilçesinde evde çıkan yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülürken, yaralanan ev sahibi itfaiye erlerince kurtarıldı.


Yangın, sabah saatlerinde Yeşilova ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nasuh Ç.’ye ait evde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ev içerisinde mahsur kalan Nasuh Ç., itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı tedavi altına alındı. Yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürülürken, tamamen yanan ev kullanılmaz hale geldi.


Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.



Burdur’da yangında evde mahsur kalan vatandaşı itfaiye erleri kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Meram’da Gençliğin, Sporun ve Eğitimin Adı; MEGA, 2026’ya da güçlü bir programla giriyor Konya’nın merkez Meram ilçe Belediyesinin gençlik, eğitim ve spor alanındaki vizyon projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA), 2025 yılında gerçekleştirdiği yüzlerce etkinlik ve binlerce gence dokunan çalışmalarıyla göz doldurdu. Meram’da adeta bir eğitim ve gelişim seferberliği başlatan MEGA 2026 yılına da dolu dolu bir programla giriyor. Meram Belediyesinin İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü gençlik ve eğitime yönelik MEGA projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA), 2025 yılında olduğu gibi 2026 yılında da ilçede dolu dolu bir takvimle yoluna devam edecek. MEGA, akademik ve fiziksel gelişimlerinde Meramlı çocukların ve gençlerin yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden Gençliğe Yönelik Yapılan "Eğitim, Spor, Kültür, Sanat, ve Yayıncılık Faaliyetleri" dalında ödül alan MEGA bugüne ilçede yaşayan okul öncesinden başlayarak ilkokuldan liseye hatta üniversite gençliğine yönelik eğitimler ve etkinliklerle çok geniş yelpazede çocuklara ve gençlere hizmet verdi. MEGA, Doğa Okulu ve Trafik Eğitimi gibi uygulamalı programlarla çocukların hem bilinçlenmesi hem de öğrenirken eğlenmesi sağlandı. Akıl ve zekâ oyunları yarışmaları, bilim kurdu bilgi yarışmaları, spor turnuvaları, e-spor organizasyonları ve MEGA BilFest Proje Sergisi gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği MEGA’da yaz ve kış dönemlerine yayılan spor faaliyetleriyle yalnızca akademik değil fiziksel gelişimi de önceleyen bir model ortaya koydu. Meram gençliğinin güçlü pusulası; MEGA Çocukların ahlaki karakter gelişimini de destekleyerek milli ve manevi değerlerle buluşturmayı hedefleyen MEGA projeleri 2025’te olduğu gibi 2026’da da artarak devam edecek. MEGA ile Ramazan, İlk Orucum İlk İftarım, İzcilik faaliyetleri, Bizim Çocuk ve Bilim Kurdu dergileri gibi yayınlarla öğrencilerin bilimsel ve sorgulayıcı yönleri desteklenmeye devam edilecek. 2026 yılı programında MEGA atölyeleri, yaz okulları, yaz ve kış spor okulları, Erasmus+ proje yazma eğitimleri ve mahalle bazlı sportif etkinliklerle Meramlı çocuk ve gençlerin hayatına dokunulacak. Başkan Kavuş; "MEGA 2026’da da yoluna daha geniş bir programla devam edecek" Meram Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından MEGA’nın 2025 yılı faaliyetleri ve 2026 vizyon programı hakkında sunulan kapsamlı brifing sonrası değerlendirmelerde bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Gelişim Akademisi’nin yalnızca bir eğitim projesi değil, aynı zamanda geleceği inşa eden güçlü bir gençlik yatırımı olduğunu vurguladı. MEGA’nın Meram’da çocukların ve gençlerin potansiyelini ortaya çıkaran, onları sporla, bilimle, kültürle ve değerlerle buluşturan örnek bir proje haline geldiğini ifade eden Başkan Kavuş, akademinin 2026 yılında da daha güçlü, daha kapsayıcı ve daha nitelikli programlarla yoluna kararlılıkla devam edeceğini söyledi.
Aydın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın ziyareti için alınacak trafik tedbirleri belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın programı nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü gerçekleştireceği Aydın ziyareti nedeniyle alınacak trafik tedbirleri belli oldu. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin ilimizi ziyaretleri nedeniyle alınacak trafik önlemleri kapsamında 24 Ocak 2026 Cumartesi günü 08.00’den etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar, Adnan Menderes Bulvarı, (Abide Kavşağı ile Kıbrıs Caddesi Kavşağı arası), Hükümet Bulvarı, Valilik civarı, İstiklal Caddesi, Gençlik Caddesi (Sağlık Müdürlüğü Kavşağı ile Akbank Kavşağı arası), İstasyon Bulvarı (Askerlik Dairesi Başkanlığı Kavşağı ile Beycamii arası), İstasyon Meydanı, Egemenlik Bulvarı (Soğukkuyu Kavşağı ile Zafer Meydanı arası) güzergahları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı önü ile Kent Meydanı ve bu güzergahlara açılan yollar. Geçişleri esnasında kısa süreli olarak trafiğe kapatılacak yollar ise Batı Gazi Bulvarı- Doğu Gazi Bulvarı (Eski Kız Meslek Lisesi Kavşağı ile Vardar Pastanesi arası), Hükümet Bulvarı üst kesim (Ramazanpaşa Kavşağı ile Valilik arası), Doğu Gazi Bulvarı (Ramazanpaşa Kavşağı Zafer Meydanı arası), Denizli Bulvarı (Astim Kavşağı-Eski Sanayi Kavşağı-Yeni Dörtyol Kavşağı arası), İzmir Bulvarı (Yeni Dörtyol Kavşağı-Kuyulu Kavşağı arası). Yukarıda belirtilen güzergahlarda sabah saat 07.00’den itibaren etkinliklerin bitimine kadar araç park yasağı uygulaması yapılacak olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için alternatif güzergahların ve park alanlarının kullanılması gerekmektedir. Tekstil Bulvarı üzerinde kurulan Cumartesi Pazarı’na gitmek isteyen vatandaşlarımız Müze Bulvarı üzerinden ulaşım sağlayabilecektir" denildi.