ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 17:41

Burdur’da yaşlı adamı öldürüp karısını yaralayan zanlı 3. kez hakim karşısında

A
A
A
Burdur’da yaşlı adamı öldürüp karısını yaralayan zanlı 3. kez hakim karşısında

Burdur’da 30 Ekim 2023 tarihinde yaşlı adamı öldürüp karısını yaralayan zanlının yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Burdur’da 30 Ekim 2023 günü bakıcılarının kapıyı açamaması sonrası ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından açılan pencereden içeri giren polisler tarafından, darp edilip bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Bayram Sertcan (76) ve yaralı eşi Zehra Sertcan (67) olayıyla ilgili, bin 500 saatlik kamera kaydı inceleyen ekiplerin yaptığı 10 günlük araştırma neticesinde zanlı Ayhan U. (37) dün gece polisin yaptığı operasyonla gözaltına alınmış, şüphelinin evinde yapılan incelemelerde olay anında kullanılan suç aleti bıçak, tıbbi eldiven, altın bileklik ve 3 bin 605 TL para ele geçirilmişti.


Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden cinayet zanlısı Ayhan U., çıkarıldığı mahkeme tarafından kasten adam öldürme ve kasten adam yaralamak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Sanık Ayhan U.’nun ’kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ’nitelikli Yağma’ suçundan 15 yıla, ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.


Duruşmada Sanık Ayhan U., maktul Bayram Sertcan’ın oğlu Osman Sertcan, kızı Arzu Özçoban ve avukatları hazır bulundu.


Görülen duruşmada müşteki avukatı savcılık tarafından hazırlanan sanık Ayhan U.’nun maktul Bayram Sertcan’a karşı "Kasten öldürme", eşi Zehra Sertcan’a karşı gerçekleştirdiği yaralama eylemi nedeniyle de "Kasten öldürmeye teşebbüs", "nitelikli yağma ve suç delillerini yok etme" suçlarından cezalandırılması mütalaasına katıldıklarını belirtti. Sanığın üst sınırdan indirimsiz cezalandırılmasını talep etti.


Mahkemede söz verilen Sanık Ayhan U. daha önce vermiş olduğu savunmaları tekrar ederek "Takdir mahkemenindir" dedi.


Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanık avukatının ek savunma için süre istemesi üzerine mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.



Burdur’da yaşlı adamı öldürüp karısını yaralayan zanlı 3. kez hakim karşısında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı Merkezefendi Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kortej yürüyüşü ve birbirinden güzel ve eğlenceli oyunlar ile başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "30 Nisan’a kadar devam edecek 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalimiz kortej ve açılış oyunumuz ile başladı. Tüm hemşerilerimizi oyunlarımıza bekliyoruz" dedi. Merkezefendi Belediyesi kültür ve sanat alanında çalışmalarına devam ediyor. Merkezefendi’de 23 Nisan coşkusu tiyatro sahnelerinde yaşanmaya başladı. Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında birbirinden renkli oyunlar sahneleniyor, çocuklar ve gençler bayram sevincini sanatla buluşturuyor. 30 Nisan’a kadar devam edecek festival, yerli ve yabancı tiyatro ekiplerinin performanslarıyla kente adeta kültür ve sanat şöleni yaşatıyor. Festival kapsamında 5 yabancı ve 9 yerli tiyatro ekibi, Merkezefendi’nin ve Denizli’nin çeşitli mekanlarında birbirinden farklı oyunlar sergileyecek. Çocuklar ve gençler, tiyatro sanatıyla buluşma fırsatı bulurken, farklı ülkelerin kültürleri de ilçeyle tanışıyor. Kortej yürüyüşü ile başlayan 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne Başkan Doğan da katılarak kortej yürüyüşü sonunda Çınar Meydanı’nda İtalya’dan gelen Luigi Ciotta’nın oynadığı ‘Everything in a case’ isimli oyununu hep birlikte izlediler. İspanya’dan gelen El Cruce ekibi ‘Punto y coma’ ekibi, Özbekistan’dan gelen Kashkadarya R.S.Puppet Theater ekibi ‘Merhaba Gölgem’ ekibi, Uludağ Üniversitesi GSF ekibi ise ‘Hamlet’ oyununu, İtalya’dan gelen Silence Teatro isimli ekip ‘White Signs’ oyununu ve İtalya’dan gelen Luigi Ciotta isimli tiyatro ekibi ‘Everyting in a case’ oyununu ilçenin bir çok noktasında sahnelediler. Sanatçılar oyunları izleyen vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. "Merkezefendi’de sanat dolu festival heyecanı" 23 Nisan’ın Merkezefendi’de sanatla iç içe kutlanacağını vurgulayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "30 Nisan’a kadar gerçekleştireceğimiz 2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde ülkemizin farklı şehirlerinden ve İtalya, İspanya, Ukrayna, Özbekistan ile Bulgaristan’dan gelen tiyatro topluluklarını ağırlayacağız. Festival boyunca kentin farklı noktalarında sahnelenecek oyunlarla bayram sevincini sanatla harmanlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel atmosferi paylaşmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
İzmir Trendyol Süper Lig: Göztepe: 2 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Göztepe, sahasında Antalyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-kırmızılıların 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Antalyaspor’un santrasının ardından savunmadan seken topu orta alanda Janderson kafayla indirerek sağ kanattaki Antunes’e aktardı. Antunes’in ceza sahahsına ortasında Juan’ın şutunu kaleci Julian çeldi. Dönen topu yeniden kontrol eden Juan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 22. dakikada Arda Okan’ın sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı ortada, Juan’ın yaptığı röveşata vuruşu sonrası savunmanın uzaklaştırmak istediği topla buluşan Arda Okan’ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0 36. dakikada Saric’in pasında ceza yayı üzerinden Van de Streek’in şutunda kaleci Lis topu kontrol etti. Stat: Gürsel Aksel Hakemler: Oğuzhan Çakır, Erkan Akbulut, Selahattin Altay Göztepe: Mateusz Lis, Allan, Taha Altıkardeş, Malcom Bokele, Arda Okan Kurtulan, Musah Mohammed, Alexis Antunes, Filip Krastev, Cherni, Janderson, Juan Yedekler: Ekrem Kılıçarslan, Mehmet Şamil Öztürk, İsmail Köybaşı, Uğur Kaan Yıldız, Ege Yıldırım, Ogün Bayrak, Jeferson, Yusuf Ali Şirin Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Antalyaspor: Julian, Erdoğan Yeşilyurt, Bahadır Öztürk, Lautaro Giannetti, Kenneth Paal, Jesper Ceesay, Nikola Storm, Dario Saric, Ramzi Safuri, Doğukan Sinik, Sander Van de Streek Yedekler: Abdullah Yiğiter, Samet Karakoç, Hüseyin Türkmen, Bünyamin Balcı, Georgi Dzhikiya, Soner Dikmen, Abdülkadir Ömür, Hasan Yakub İlçin, Yohan Boli, Kerem Kayaarası Teknik Direktör: Sami Uğurlu Goller: Juan (dk. 1), Arda Okan Kurtulan (dk. 22) (Göztepe) Sarı kart: Musah Mohammed (Göztepe)