GÜNDEM - 29 Ekim 2024 Salı 14:09

Cumhuriyet’in 101’inci yılı Burdur’da coşkuyla kutlandı

A
A
A
Cumhuriyet’in 101’inci yılı Burdur’da coşkuyla kutlandı

Burdur’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin jimnastik gösterisi, halk oyunları ve Aziziye köylülerinin kağnılı geçişi büyük beğeni topladı.


Burdur’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Valilikte tebrikleri kabul eden Vali Tülay Baydar Bilgihan daha sonra meydana giriş yaparak Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay İlhan Gökoğlan ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile birlikte halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Törene protokol üyeleri ile birlikte siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Vali Tülay Baydar Bilgihan’ın konuşmasıyla devam etti. Cumhuriyetin 101’inici yaşını kutlayan Vali Bilgihan, “Bugün, Dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık mücadelesi ile kazandığımız “Kurtuluş Savaşımızın” hemen sonrasında kurulan büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yıl Dönümünü kutlamanın heyecanı, gururunu mutluluğu içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, bu vatan için canlarını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hepinizin Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.


Konuşmanın ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Bilgihan ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından yapılan jimnastik gösterisi, halk oyunları gösterisi ve mehteran gösterisi ile program devam etti. Gösterilerin ardından Program öğrenciler, güvenlik güçleri, gaziler, mehter takımı, kurum araçlarının yaptığı geçit töreni ile son buldu.



“Cumhuriyeti biz böyle kazandık”


1933 yılında Cumhuriyet kutlamalarında Hüsnü Kazım Özler tarafından çekilen “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” fotoğrafı, 90 yıl sonra tekrar can buldu. Aziziye köyü sakinlerinin Cumhuriyetle özdeşleşen fotoğrafa ithafen törene kağnı arabası, top mermisi ve o zamana ait yöresel kıyafetle katılarak, “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” pankartı ile yaptıkları geçit töreni katılımcıların büyük beğenisini topladı.



Cumhuriyet’in 101’inci yılı Burdur’da coşkuyla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tarihi Abdal Meydanı’nda binler sahur sofrasında buluştu: Varank’tan birlik mesajı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Osmangazi ilçesindeki tarihi Abdal Meydanı’nda düzenlenen sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çay, simit ve Bursa’ya özgü tahanlı pide eşliğinde yapılan sahurda konuşan Varank, Ramazan ayının birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek çevredeki "ateş çemberine" dikkat çekti. AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Tuzpazarı Mahallesi’nde bulunan tarihi Abdal Meydanı’nda vatandaşlarla sahur yaptı. Programa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Varank, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğini belirterek, "Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin yüksek olduğu bir aydayız. Özellikle çevremizdeki ateş çemberine baktığımızda birlik ve beraberliğimizi artıracak vesilelere daha çok ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Ramazan ayı da bu vesilelerden biridir. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım. Değerlerimize ve bayrağımıza sahip çıkalım. Biz bir araya gelmeyi başardığımız sürece Türkiye’nin başaramayacağı hiçbir şey olmaz" dedi. Bursa’nın tarihi, kültürü ve gastronomisiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Varank, Abdal Meydanı’nın da kentin önemli buluşma noktalarından biri olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrıyla vatandaşları sahur programına davet ettiklerini belirten Varank, Bursalıların kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirdi. Her Ramazan ayında sahur sofralarında vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini belirten Varank, tüm Türkiye’yi Bursa’yı ziyaret etmeye davet etti. Varank, "Bursa kültürü, tarihi ve lezzetleriyle çok özel bir şehir. Buraya gelen vatandaşlarımız simit ve tahanlı pide gibi Bursa’ya özgü lezzetleri tatma imkanı buluyor. Tüm Türkiye’ye çağrımız, Bursa’yı ziyaret edin ve Abdal Meydanı’nın bu güzel atmosferini yaşayın. İnşallah her Ramazan’da bu sahur sofralarını kurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.