ASAYİŞ - 22 Haziran 2025 Pazar 21:34

Ot toplamak için antik kente çıkan kadın kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

A
A
A
Ot toplamak için antik kente çıkan kadın kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

Burdur’un Bucak ilçesinde ot toplamak için Kremna Antik Kenti’ne çıkan kadın, kayaklıklardan düşerek hayatını kaybetti.


Olay, saat 16.45 sıralarında Bucak ilçesi Çamlık köyünde bulunan Kremna Antik Kenti’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ot toplamak için antik kente çıkan Fatma Acar (47) dengesini kaybederek kayalıklardan düştü. Yakınlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekiplerin yaptığı aramalar sonrasında talihsiz kadın kayalıklardan yaklaşık 15 metre aşağıda hareketsiz halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Acar’ın hayatını kaybettiği belirlendi.


Acar’ın cenazesi olay yeri inceleme ve cumhuriyet savcısının çalışmaları sonrasında otopsi yapılmak üzere Bucak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.



Ot toplamak için antik kente çıkan kadın kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.