ÇEVRE - 01 Ağustos 2024 Perşembe 15:25

Yaralı kızıl şahin jandarma ekiplerince kurtarıldı

A
A
A
Yaralı kızıl şahin jandarma ekiplerince kurtarıldı

Burdur’da jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavi edilmesi için Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İl Müdürlüğüne teslim edildi.


Burdur İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca, yaban hayvanlarının korunmasına ve rehabilitasyonuna yönelik çalışma gerçekleştirildi. Karamanlı ilçesi Dereköy köyü Çatak Boğazı mevkisinde icra edilen çalışmalar esnasında ormanlık alanda sağ kanadından ve sol ayağından yaralı kızıl şahin bulunarak muhafaza altına alındı.


Yaralı kızıl şahin, gerekli tedavi ve rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanması için Burdur DKMP İl Müdürlüğü personeline teslim edildi.



Yaralı kızıl şahin jandarma ekiplerince kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Başkan Çetinkaya’dan üretim hamlesi: Belediye marangozhanesinin kapasitesi 3 kat arttı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın öncülüğünde belediye hizmetlerinde üretim gücünü artıracak önemli bir yatırım daha hayata geçirildi. Modernize edilerek 800 metrekarelik yeni alanına taşınan belediye marangozhanesi, artırılan makine parkuru ve genişleyen üretim kapasitesiyle daha güçlü bir üretim merkezine dönüştürüldü. Daha önce sınırlı bir alanda faaliyet gösteren marangozhane, yapılan düzenlemelerle modern ve yüksek kapasiteli bir üretim tesisine dönüştürülürken, belediyenin kendi imkanlarıyla hizmet üretme kapasitesinde de önemli artış sağlandı. Teknik altyapıyı güçlendirmek amacıyla marangozhaneye çizgi yatar makinesi, freze makinesi, planya makinesi ve kalınlık makinesi olmak üzere toplam 4 yeni makine kazandırıldı. Yeni makineler sayesinde ahşap malzemelerin hassas kesimi, yüzey düzeltme, kalınlık ayarlama ve detaylı şekillendirme işlemleri daha hızlı ve kaliteli şekilde yapılmaya başlandı. Yatırımla birlikte park ve yeşil alanlarda kullanılan bank, kamelya ve çeşitli kent mobilyalarının üretimi ile bakım-onarım çalışmalarının daha kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Böylece belediyenin hem daha ekonomik hem de daha etkin hizmet üretmesi amaçlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, belediyenin birçok ihtiyacını artık kendi bünyesinde karşılayabildiğini ifade ederek, "Kendi ürünümüzü kendimiz üretiyoruz. Kapılardan kent mobilyalarına kadar birçok ihtiyacı belediyemiz bünyesinde karşılıyoruz. Kazandırdığımız makinelerle üretimimiz iki üç kat arttı. Artık daha seri üretim yapabiliyoruz" dedi. Vatandaşların yenilik ve çeşitlilik beklentilerine önem verdiklerini kaydeden Çetinkaya, taleplerin dikkate alınarak üretim süreçlerinin buna göre şekillendirildiğini söyledi. Çalışanlara da teşekkür eden Çetinkaya, "Ben çok beğendim, hepinizin ellerine sağlık. Rabbim kaza bela vermesin" ifadelerini kullandı. Yapılan yatırımla Karabük Belediyesinin üretim odaklı hizmet anlayışını güçlendirdiği ve öz kaynaklarla hizmet kapasitesini artırmayı sürdürdüğü bildirildi.
Bolu Bebek cinayetinde kan donduran telefon: "Bebeğe bir şey oldu, ben gidiyorum" Bolu’nun Gerede ilçesinde 2 aylık bebeğini boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan annenin, olayın hemen ardından eşini arayarak, "Bebeğe bir şey oldu, ben evden gidiyorum" dediği ortaya çıktı. Korkunç manzarayla karşılaşan acılı babanın cenaze sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Olay, 25 Nisan Cumartesi günü Gerede ilçesine bağlı Kitirler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 aylık Ela C. evde boğazı kesilmiş halde ölü bulundu. Cinayet şüphelisi olan anne Serpil C. (30), evden çıkarak D-100 kara yolu üzerinden Yeniçağa ilçesi istikametine kilometrelerce yürüdükten sonra polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ilk sorgusunda, "Bebeğimi kesinlikle ben öldürmedim, onu kimin öldürdüğünü de bilmiyorum" diyerek suçlamaları reddeden şüpheli kadın, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gerede İlçe Adliyesi’ne sevk edildi. Serpil C., çıkarıldığı mahkemece "Canavarca hisle kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Minik Ela’nın cenazesi ise dün Demircisopran Köyü Camisinde öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi. C. çiftinin 2024 yılında dünyaevine girdiği, Serpil C.’nin ev hanımı, eşi Selahattin C.’nin fabrika işçisi olduğu öğrenildi. Korkunç manzarayla baba karşılaştı Olayın hemen ardından, cinayet şüphelisi anne Serpil C.’nin eşi Selahattin C.’yi telefonla aradığı belirlendi. Annenin eşine, "Bebeğe bir şey oldu, ben evden gidiyorum" diyerek telefonu kapattığı öğrenildi. Bu sözler üzerine paniğe kapılarak hızla evine giden baba, 2 aylık kızı Ela’nın boğazı kesilmiş haldeki cansız bedeniyle karşılaştı. Doktordan "psikiyatri" uyarısı iddiası Mart ayının başında doğum yapan Serpil C.’nin, olaydan yaklaşık 1 ay önce rutin kontrol için gittiği ilçe hastanesinde durumu gözlemleyen doktor tarafından psikiyatri servisine görünmesi yönünde uyarıldığı öne sürüldü. Bu tavsiye üzerine ailenin Bolu’daki özel bir hastaneye başvurduğu ifade edildi. Acılı baba hastaneye kaldırıldı Dün Gerede ilçesine bağlı Demircisopran köyünde gözyaşları içinde toprağa verilen minik Ela’nın cenazesinde ayakta durmakta güçlük çeken acılı baba Selahattin C. ise törenin ardından fenalaştı. Sinir krizi geçirdiği belirtilen baba, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.