DÜNYA - 23 Nisan 2012 Pazartesi 18:39

BURSASPOR VE ESKİŞEHİRSPORLU TARAFTARLAR DOSTLUK YEMEОİNDE BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
BURSASPOR VE ESKİŞEHİRSPORLU TARAFTARLAR DOSTLUK YEMEОİNDE BİR ARAYA GELDİ

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında karşı karşıya gelecek olan Bursaspor-Eskişehirspor taraftarları maç öncesi İnegöl`de dostluk yemeğinde bir araya geldi.
Yenilen yemek sonrası konuşan Eskişehir Taraftarlarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Akyören, "Dost Bursa halkına en içten sevgilerimizi gönderiyoruz. Biz zaten Eskişehir ve Bursaspor tribün liderleri olarak eskiden beri arkadaşız. Gergin anlar olduğunda bile liderler olarak dostluklarımız devam etti. Birbirimizi şehirlerimizde misafir ettik. Bu dost bağı hiç bir zaman kopmadı. Ama bundan bir kaç sezon önce, ligin gerginliği, kalabalığın tansiyonu yüzünden istenmeyen birtakım gerginlikler oldu.
Bunlar sahaya veya saha dışına kavga gürültü olarak yansımadı. Zaten en büyük temennimiz de budur. Önümüzdeki Ziraat Türkiye kupasının yarı final maçı için İzmir`e Bursa ve Eskişehir`den taraftar göçü yaşanacaktır. Binlerce taraftarın olacağı maç sonucunda hiç kimsenin burnunun bile kanamaması, hiç bir kimseye en ufak bir fiziki zarar gelmemesi adına böyle bir dostluk yemeği tertipledik. Her iki ile de yakın olan İnegöl`de buluşmayı uygun gördük. Burada bizleri dostane bir şekilde karşılayan Bursaspor
liderlerine teşekkür ederim. Bu dostluk görüntülerimiz her iki ilin kamuoyuna da yansıyacaktır. Maçın tansiyonu bir nebze olsun düşecek. Ama heyecan hiç bir zaman düşmeyecek. Çocukluğumuzdan bu yana her iki il takımlarının maçları bizim için heyecanlı geçiyor. Bu mutluluğu ve heyecanı artırarak yaşamak bizim en büyük dileğimizdir. Eskişehir şu anda bayraklara büründü. Taraftar maçın heyecanı ile uyuyamaz hale geldi. Tahmin ediyorum Bursa da aynı şekilde heyecanlı. Bu iki büyük heyecanın potansiyelini İzmir
Atatürk Stadı`na yansıtacaktır. Türkiye`ye Anadolu`nun gerçek derbisinin ne olduğunu dosta düşmana gösterecektir. Biz Eskişehir olarak Bursa ile hiçbir sıkıntımız yoktur. Kendileri bizim dostumuz, kardeşimizdir. Tribünlerde olumsuz tezahüratlar olabilir, bunun da olmaması için elimizden geleni yapacağız. Maç öncesi veya maç sonucunda herhangi bir gerginliğin yaşanmayacağı garantisini veriyoruz" dedi.
Bursaspor taraftarları adına konuşan Mehmet Güzelsöz, "Herhangi bir sıkıntı olmasını istemiyoruz. Biz sadece yarı final maçına gidip, takımımızı destekleyeceğiz. Herkesin niyeti galip gelip eve dönmek. Kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyoruz. Biz Türkiye`de en büyük iki kulüp arasındayız. En güçlü iki tribünüz. Biz istesek fena olaylar da olabilir, ama biz bunu asla istemiyoruz. Arkadaşlık ve dostluk çerçevesinde maçımızı seyredip evimize dönmek istiyoruz. Önemli olan bizim dostluğumuzun baki
kalmasıdır. Bizim maçlarımız her zaman gergin ve yüksek tempoda geçer. Bizim özelliğimiz budur. Biz büyük kulüpleriz, maçlarımızın da büyük olması gerekiyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de meslek edindirme kursunu bitirdi hayaline kavuştu Sultangazi Belediyesi’nin sanat ve meslek edindirme kursları sayesinde bir kadın daha kendi işinin patronu oldu. Gülnaz Türkmen’in hayalini kurduğu kuaförün açılışını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi, sanat ve meslek edindirme kursları ile hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere fırsat sunmaya devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde bulunan Sanat ve Mesleki Eğitim kursları, binlerce kişinin sosyal hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Hayaller gerçek oldu SU-MEKAN’da kuaförlük atölyesinde eğitim alan Gülnaz Türkmen, başarıyla bitirdiği kursun ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdi. Hayallerini gerçekleştiren Türkmen bir kuaför dükkanı açtı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kuaför dükkanının açılışını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Güçlü kadın güçlü toplum Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Meslek edindirme kurslarımızla istihdama katkı sunarken, her yaştan komşumuzun elinde bir altın bileziğinin olması için eğitimler veriyoruz. Hobisini gerçeğe dönüştürerek iş hayatına adım atan kursiyerlerimiz bizleri mutlu ediyor. Onlardan bir tanesi de Gülnaz hanım oldu. Hayallerini kurslarımızda aldığı eğitimlerle gerçeğe dönüştürürken kendi işinin patronu olmayı başardı. Yolu açık, kazancı bol olsun" dedi.
İstanbul Fenerbahçe, Kamil Efe Üregen ve Kuzey Sapaz ile profesyonel sözleşme imzaladı Fenerbahçe, U19 takımında forma giyen 2008 doğumlu futbolcular Kamil Efe Üregen ve Kuzey Sapaz ile profesyonel sözleşme imzaladı. Fenerbahçe kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Torunoğulları, Ozan Vural, Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Terzi, Futbol Direktörü Devin Özek ile Futbol Akademi Genel Koordinatörü Sedat Karabük ve Futbol Akademi Değer Yaratma ve Geliştirme Direktörü Tuncay Şanlı da yer aldı. Devin Özek: "Fenerbahçemizin geleceğinde önemli yer oynayacaklarına inanıyoruz" İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Devin Özek, "Altyapımızdan yetişen iki kıymetli futbolcumuz ile profesyonel sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz. Sezon başından beri A Takım ile birçok antrenmanda ve müsabakada yer alan futbolcularımızın, Fenerbahçemizin geleceğinde önemli yer oynayacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle A Takımımıza futbolcu kazandırmakta mahir olan altyapımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu imzaların herkes için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. Kuzey Sapaz: "Forma şansı geldiği zaman en iyi şekilde değerlendireceğim" Çok mutlu olduğunu ifade eden genç oyuncu Kuzey Sapaz, "Gerçekten çok mutluyum. Bu süreçte bana destek olan başta aileme, hocalarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Böyle bir günü yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu büyük camiada olduğum için çok mutluyum. Forma şansı geldiği zaman en iyi şekilde değerlendireceğim" diye konuştu. Kamil Efe Üregen: "Taraftarlarımızın önünde oynamak için sabırsızlanıyorum" Profesyonel sözleşme imzaladığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Kamil Efe Üregen ise, "Çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Bu büyük camiada profesyonel sözleşme imzaladığım için çok gururluyum. Profesyonel bir şekilde taraftarlarımızın önünde camiamızı en iyi şekilde temsil etmek için sabırsızlanıyorum. Çok heyecanlıyım, o günü bekliyorum" dedi. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Geleceğimiz olan değerli sporcularımızı tebrik ediyor, çubuklu formamızla nice başarılar ve şampiyonluklarla dolu yıllar diliyoruz" denildi.