GENEL - 17 Aralık 2011 Cumartesi 15:56

ULUDAĞ`DA PİSTLER AÇILDI, KAYAK KEYFİ BAŞLADI

A
A
A
ULUDAĞ`DA PİSTLER AÇILDI, KAYAK KEYFİ BAŞLADI

Uludağ’da kar yağışıyla beraber pistler açılırken, uzun zamandır bu anı bekleyen kayak meraklıları zirveye akın etti.
Rüzgarlı havaya rağmen pistlerin açıldığını duyan kayak meraklıları Uludağ’a akın etti. Oteller kış mevsimi için kapılarını açıp toplantı ve gezi için gelen misafirlerini ağırlamaya başlarken, Marmara’nın 2543 metre yüksekliğindeki zirvesi Uludağ’da kayak pistlerindeki liftler ve telesiyejler de çalışmaya başladı. Karlar da snowtraklarla ezilerek zemin kaymaya hazır hale getirildi.
Uludağ’daki bu hareketlilikle birlikte şehirde taksiciler, kebapçılar ve kestane şekeri satanların da işlerinde hareketlilik başladı.
Hafta sonu olması münasebetiyle Uludağ’ın misafirleri daha çok şehir dışından gelen günübirlik tur müşterileri oldu. Sabah erken saatlerde Uludağ’a çıkan günübirlikçiler, saati 10 liradan kiralanan plastik kızakları alarak pistin ortasından kafeteryaların olduğu bölümlere doğru kaydı. Pistlerdeki karın ezilerek zeminin kaymaya müsait hale gelmesinden sonra kayak meraklıları da başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından Uludağ’a gelmeye başladı.
Uludağ’da cumartesi günü hava sabah saatlerinde güneşli ve güzel geçerken, öğle saatlerinde rüzgarın şiddetini artırması ile zerreciklerin havada uçuştuğu buzlu bir pist vardı. Ancak 10 aydır kaymayı dört gözle bekleyenler, kötü havaya aldırmayarak telesiyejlerle pist başı yapmayı sürdürdü.
Öte yandan bu yıl telesiyej ve liftlerde ortak kart sistemi çalışmaya devam edecek. Günlük 50 lira olan skipass kartlarının 1,5 günlük 65 lira olarak fiyatlandırılacağı öğrenildi. Daha önce otel müşterilerine yüzde 30-40 indirimli verilen skipass kartlarının, bu yıl günübirlik gelenlerle otel müşterilerine aynı fiyattan satılacağı öğrenildi.
Bu yıl gecikmeli gelen kar sebebiyle otellerin 15 günlük süreçte çok yoğun müşteri alamadıkları görülürken, yılbaşı rezervasyonları da şimdiden başladı. Birçok otel, aralık ayı ortasında odalarının büyük bir bölümünü yılbaşı ve yarıyıl tatili için rezerve etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.