YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 17:04

2 bin öğrenci 56 bin 763 kitap okudu

A
A
A
2 bin öğrenci 56 bin 763 kitap okudu

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” kampanyasına katılan toplam 2 bin 46 öğrenci 57 bin kitap okudu.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği “Boyun Kadar Kitap Oku” kampanyasına katılan toplam 2 bin 46 öğrenci 57 bin kitap okudu.


6 yıldır devam eden “Boyun Kadar Kitap Oku” projesi ile 2016-2017 eğitim döneminde binlerce çocuk kitap okudu. 2016-2017 eğitim dönemi ile birlikte başlayan etkinliğe, Nilüfer sınırlarında bulunan devlet okullarında öğrenim gören 2 bin 46 öğrenci katıldı. Her geçen yıl çıtayı daha da yükselten öğrenciler bu dönemde 56 bin 763 kitap yani 6 milyon 213 bin 246 sayfa okudu. Yarışma için 55 farklı okuldan gerçekleşen başvurularda 228 öğretmen de öğrencilerin kitap özetlerini izleyerek projeye katkı sundu. Proje kapsamında bu yıl bin 411 öğrenci de Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’ne üye oldu.


“Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliği ödül töreni ile tamamlandı.


Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ödül törenine davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Dereceye giren 120 çocuk, 77 öğretmen ve 29 okul idarecisine madalyaları ve hediyeleri verildi. Dereceye giren tüm öğrencilere aynı zaman İstanbul’da Vialand gezisi hediye edildi.


Törende ayrıca, Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nden en fazla kitap alan Hüsnü Züber İlkokulu öğrencisi Fulya Babutçu’ya, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala kitap seti ve İstanbul Vialand gezisi hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)