EKONOMİ - 30 Nisan 2017 Pazar 14:03

Bursa, gıda ihracatında yeni bir atılıma hazırlanıyor

A
A
A
Bursa, gıda ihracatında yeni bir atılıma hazırlanıyor

Gıda sektörünün en önemli üretim ve ticaret merkezleri arasında bulunan Bursa, ihraç pazarlarında daha etkin ve güçlü bir konuma ulaşmak için harekete geçti.

Gıda sektörünün en önemli üretim ve ticaret merkezleri arasında bulunan Bursa, ihraç pazarlarında daha etkin ve güçlü bir konuma ulaşmak için harekete geçti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ekonomi Bakanlığı destekleriyle hazırladığı Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında ilk alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Yabancı firmaların ilgisi Bursalı firmaların yüzünü güldürdü. Sektör temsilcileri ihraç pazarlarında yeni bir atılımın sinyalini verdi.


Gıda sektöründe Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge) ile ihracat performanslarını yükseltmek isteyen sektör temsilcileri, ‘Food Point’ kurumsal kimliği adı altında 20 ülkeden 160 iş adamı ile bir araya geldi. Bir otelde kurulan stantlarda 27-28 Nisan tarihlerinde ürünlerini sergileyen Bursalı firmalar, ziyaretçileri üretim tesislerinde de ağırlama fırsatı buldu. Bursa iş dünyası temsilcileri yapılan görüşmelerle yeni ticari bağlantılar için kapıların aralandığını ifade etti.


Alım heyetinde bulunan yabancı işadamları, stant açan firmaların üretim tesislerini de ziyaret etti. Söz konusu firmalar arasında bulunan Marmarabirlik’in Başköy’deki Entegre Tesisi ziyaretinde Suudi işadamlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yeni ticari bağlantılara hazır olduklarını dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.