YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2017 Perşembe 16:27

BUSKİ’den abonelerine vefa

A
A
A
BUSKİ’den abonelerine vefa

Önemli altyapı projelerine imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilk abonelerini unutmadı.

Önemli altyapı projelerine imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilk abonelerini unutmadı.


İlk abonelerini “vefa buluşması” organizasyonuyla Dobruca Sosyal Tesisleri’nde bir araya getiren BUSKİ, duygu dolu anlar yaşanmasına vesile oldu. Abonelerin BUSKİ’yle alakalı hatıralarının dile geldiği organizasyonda konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, ilk abone kaydının 1968 yılında gerçekleştirildiğini belirtti. Süreç içerisinde 356 bin 985’lerde seyreden abone sayısının Haziran 2017 verilerine göre 1 milyon 256 bine ulaştığını vurgulayan Çetinavcı, “Bugün burada bu anlamlı buluşmada, her biri büyük BUSKİ ailesinin değerli bireyi olan abonelerimizin, siz çok kıymetli ilk temsilcilerini aileleriyle birlikte ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Sürekli dile getirdiğimiz gibi biz büyük bir aileyiz. Büyükşehir Belediyemizin vizyonuyla gerçekleştirdiğimiz yatırımların hayata geçirilmesinde, siz değerli abonelerimizden aldığımız desteğin büyük payı bulunuyor. Tekrarlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz, 1 milyon 256 bin kişilik büyük bir aileyiz” diye konuştu.


BUSKİ’nin nereden nereye geldiğini rakamlarla da ifade eden Çetinavcı, sözlerine şöyle devam etti:


“Kuruluş yılımız olan 1989’da Bursa’mızdaki toplam kanalizasyon hattı 27 kilometre iken bugün 4 bin 500 kilometreye, içme suyu hattımız ise 231 kilometreden 8 bin 300 kilometreye ulaştı. Yatırımlarımızın yoğunluk kazandığı 2009’dan bugüne kadar geçen süreçte 4 bin 500 kilometrelik içme suyu hattı ile 2 bin 460 kilometrelik kanalizasyon hattı, 902 kilometrelik de yağmur suyu hattı gerçekleştirdik. İçme suyu şebekesinde gerçekleştirdiğimiz iyileştirmeler ile hem sudaki kayıp kaçakla mücadelede büyük başarı elde ettik hem de ‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ gerçeğinin zihinlerde ve gönüllerde kabul görmesini sağladık. Bununla birlikte gerçekleştirdiğimiz büyük çevre yatırımlarıyla, sağlıklı ve sorunlarından arındırılmış altyapı ağı oluşturduk. Bütün bunları, Büyükşehir Belediyemizin vizyonuyla gerçekleştirdiğimizi bir kez daha huzurlarınızda önemle belirtmek istiyorum. Tabii bir de siz değerli abonelerimizden tahsil ettiğimiz faturalardan elde edilen gelirin, bu büyük yatırımların motor gücünü oluşturduğunu yine huzurlarınızda vurgulamakta yarar görüyorum.”


Çetinavcı, sözlerinin sonunda etkinliğe “onur konuğu” olarak davet edilen duayen sinema sanatçısı Eşref Kolçak’a da katılımlarından dolayı teşekkür etti. Çetinavcı ayrıca, yakın geçmişte hayatını kaybeden Eşref Kolçak’ın sanatçı oğlu Harun Kolçak’ın kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı dileğinde bulundu.


Sanatçı Eşref Kolçak da BUSKİ’nin davetinden büyük onur duyduğunu belirterek, organizasyonun düzenlenmesinde BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından BUSKİ’nin en eski abonelerine hediyeler takdim edildi.


BUSKİ’nin ilk aboneleri kendilerine gösterilen ilgi ve sergilenen misafirperverlik dolayısıyla BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’ya teşekkür etti.


Aboneler, BUSKİ’nin çalışmalarından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.


Organizasyonda; BUSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yıldız, Osman Zengin, BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları Güngör Gülenç, Adem Vural, BUSKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Cemal Sevinç ile şube müdürleri ve BUSKİ çalışanları da hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.