GENEL - 05 Ekim 2017 Perşembe 17:29

Yılmaz’dan din görevlilerine kahvaltı

A
A
A
Yılmaz’dan din görevlilerine kahvaltı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki din görevlileriyle kahvaltıda buluştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçedeki din görevlileriyle kahvaltıda buluştu.


Atatepe Sosyal Tesisleri’ndeki kahvaltıya Gemlik Müftüsü Mehmet Reşat Savlı, başkan yardimcilari Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli’nin yanı sıra ilçede görev yapan yetmiş din görevlisi katıldı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Camiler ve Din Görevlileri Haftasında ilçemizde görev yapan din görevlisi arkadaşlarımıza bir araya gelmek istedik. Kahvaltımızı onurlandırdıkları için hepsine teşekkür ediyoruz, Din görevlilerimiz daima yanımızda olan kişilerdir. Toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal meselelere da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir misyon üstelenmişlerdir ”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da kedi ve köpek katliamı Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 köpek ve 2 kedi zehirlendi. Hayvanlardan 3’ü yapılan müdahale ile kurtulurken, 4’ü telef oldu. Yalıçiftlik Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılan zehir, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer’in köpeğinin zehirlenmesine neden oldu. Köpeğini ölü bulan Sümer, evinin çevresinde ölü halde başka bir köpek ile bir kedi de buldu. Bölgede yapılan aramada Sümer’in komşunun 3 köpeği de zehirlenmiş halde bulundu. 3 köpek ise, sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmesi sonucu telef olduğu belirlendi. 6 aylık Yoda isimli köpeği telef olan Gizem Sümer, "Ben Yalıçiftlik’e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden gelip ölü köpekleri aldılar" diyerek hayvanların zehirlenmesine tepki gösterdi.