EKONOMİ - 23 Ekim 2017 Pazartesi 17:47

Başkan Özkan’dan çiftçinin parasını zamanında ödemeyen salça fabrikalarına uyarı

A
A
A
Başkan Özkan’dan çiftçinin parasını zamanında ödemeyen salça fabrikalarına uyarı

Bursa’nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, salça fabrikalarından çiftçilerin parasını zamanında ödemelerini istedi.

Bursa’nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, salça fabrikalarından çiftçilerin parasını zamanında ödemelerini istedi.


Başkan Ali Özkan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’i ziyaret ederek, çiftçinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Erdem, “Fabrikaların peşin diye aldığı domates paralarını bir türlü zamanında alamıyoruz. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Zor günlerden geçerken bile borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz. Her zaman borcuna sadık olan çiftçileriz. Fakat salça firmalarının paramızı parça parça ödemesi bizi üzüyor” diye dert yandı.


Tarım ve hayvancılığın Karacabey’in olmazsa olmazı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bizim isteğimiz, geçimini çiftçilikten temin eden vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükselmesi ve emeklerinin karşılığı olan hak ettikleri gelirin kendilerine kazandırılması. Çiftçiler, bazı firmaların peşin aldıkları ürünlerin bedelini halen ödemediklerini ifade ediyor. Karacabey çiftçisi borcuna sadıktır. Bu insanlar işleri iyi gitmese de, zarar etseler, dahi elindeki araziyi satıyorlar. Evini satıyorlar. Traktörünü satıyorlar. Karşılığında borcunu ödüyorlar. Çiftçimizin fazla istediği bir şey yok. Ben nasıl taahhüt gereği ürünümü teslim ederek görevimi yerine getirdiysem, fabrikalarda bana olan borcunu ödesinler diyorlar. Fabrikalar parayı zamanında vermeyerek çiftçiyi mağdur durumda bırakıyor” dedi.


Fabrikalara ve sanayiciye seslenen Başkan Ali Özkan, “Fabrikalara ve sanayiciye çağrıda bulunuyorum. Karacabey çiftçisi sahipsiz değildir. Karacabey çiftçisi borcuna sadık insanlardan oluşur. Zarar eden çiftçimizin, müstahsilimizin ve üreticimizin alacaklarını zamanında ödeyin. Onlara daha fazla sıkıntı çektirmeyin. Karacabey Belediyesi ve Karacabey Ziraat Odası olarak bunu daha farklı yerlere götürme noktasında bizi mecbur bırakmayın. Bu sıkıntılı ortamı bir an önce ortadan kaldırın” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.