GENEL - 22 Kasım 2017 Çarşamba 15:15

Dündar ve Şahin Doğanbey sakinleriyle buluştu

A
A
A
Dündar ve Şahin Doğanbey sakinleriyle buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile beraber Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerini ziyaret ederek vatandaşları dinledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile beraber Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerini ziyaret ederek vatandaşları dinledi.


Her hafta en az bir mahalleyi ziyaret ederek esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşların şikâyet ve taleplerini dinleyen Başkan Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Kiremitçi Mahalle Muhtarlığı’nda soruları cevapladı. Kiremitçi ve Doğanbey mahallelerinin Bursa’nın merkezinde, yeni ve modern yapılaşmanın, yerleşimin olduğu bir bölgede yer aldığını ifade eden Dündar, “Ancak, hala TOKİ ile devir meselelerinden kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu bölgenin bence en önemli meselesi yönetimin burada oturan vatandaşlara devredilmemiş olması. Öncelikle bunun halledilmesi gerekiyor” dedi.


Dündar, “Doğanbey ve Kiremitçi, bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin ardından bazı sıkıntılar yaşıyor. Bunun temelinde yönetim meselesi yatıyor. Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Temizlik, çevre düzenlemesi, park ve yeşil alanların bakımı gibi konularda bir sıkıntı yok. Bizim yönetimin izni ve bilgisi olmadan, okul, sağlık ocağı ve benzeri bir takım hizmetleri yapmamız mümkün değil. Vatandaşlarımızın bir kısmı bunu biliyor, ancak bilmeyenler belediyenin kendileriyle ilgilenmediğini düşünüyor. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Muhtarımız olsun, mahalle temsilcilerimiz olsun bizlere talepleri iletiyor ve bizler de kendi sorumluluk alanımızla ilgili işleri aksatmadan yerine getiriyoruz. İnşallah TOKİ yönetimi ile vatandaşlarımız arasındaki ihtilaflar sona erer ve söz konusu diğer talepleri de en kısa sürede yerine getiririz” dedi.


Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Yaşanan sıkıntıların büyük oranda vatandaş ve yönetim arasında olduğu anlaşılıyor. Başkanımız, hizmet ve iletişim noktasında bir sıkıntı olmadığını söylüyor. Muhtarımız da aynı görüşü paylaşıyor. Mahalle sakinlerinin TOKİ ile idarî anlamda yaşadıkları sorunu çözmek için belediye ile ortak hareket etmeleri en doğrusu olur. Bizler de gerekli takipleri yapacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.
Sivas Trendyol Süper Lig: Sivasspor: 1 - Konyaspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor sahasında karşılaştığı Konyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Ziya Erdal’ın orta sahadan kullandığı serbest ceza sahası içinde Manaj’ın kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çıkarttı. 67. dakikada N’jie’nin ceza sahası içinin sağından topu penaltı noktasına gönderdi. Manaj topa istediği gibi vuramayınca Adil Demirbağ topu uzaklaştırdı. 69. dakikada Gulherme’nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Damjanovic’in kafa vuruşunda kaleci Slowik meşin yuvarlağı çeldi. 75. dakikada Sambou’nun pasında topu alan Ndao’nun sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Nikolic gole izin vermedi. 86. dakikada Manaj’ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta top savunmaya çarparak tekrardan Manaj’da kaldı. Manaj’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 Hakemler: Murat Erdoğan, Kamil Çetin, Gökhan Barcın Sivasspor: Nikolic, Murat Paluli, Poungouras, Aoron, Samba Camara, Ziya Erdal (Alaaddin Okumuş dk. 90+3) , İbrahim Akdağ (Bartuğ Elmaz dk. 75), Charisis (Caktas dk. 75), Turgunbayev (Menıg dk. 46) , N’jie (Caner Osmanpaşa dk. 90+3), Rey Manaj Yedekler: Ali Şaşal Vural, Hüseyin Arslan, Kvet, Kerem Atakan Keskin, Mehmet Albayrak Teknik Direktör: Bülent Uygun Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Damjanovic, Guilherme, N’zonzi, Soner Dikmen (Muhammet Demir dk. 88), Cicaldau (Oğulcan Ülgün dk. 60 ), Ndao, Prip (Ethemi dk. 60), Cikalleshi (Sambou dk. 60) Yedekler: Deniz Ertaş, Yunus Mallı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Orkun Sarun, Muhammed Kocatürk Teknik Direktör: Fahruddin Omerovic Goller: Manaj (dk. 86) (Sivasspor) Sarı kartlar: Ethemi, Sambou (Konyaspor), Bartuğ Elmaz, N’jie (Sivasspor)