ÇEVRE - 12 Aralık 2017 Salı 12:26

Üniversiteden halka “organik tarım” eğitimi

A
A
A
Üniversiteden halka “organik tarım” eğitimi

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi, vatandaşlara organik tarım eğitimi verecek.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi, vatandaşlara organik tarım eğitimi verecek.


Ocak ve şubat aylarında beş günlük dilimler halinde verilecek eğitimler toplam 36 saat sürecek. Eğitimin son günü Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi organik tarım alanı ile Nilüfer Kent Bostanları’nda uygulama yapılacak. Eğitime en az yüzde 80 devam eden ve yapılacak imtihanda başarılı olanlara sertifika da verilecek. Eğitime katılanlara organik tarım konusunda eğitim notları da iletilecek.


Basın mensupları ve Uludağ Üniversitesi Organik Tarım Topluluğu öğrencileri eğitimlerden kontenjan dahilinde ücretsiz olarak yararlanabilecek. Eğitimden sağlanan gelir, organik tarım faaliyetlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi maksadıyla kullanılacak. Talep olduğu takdirde eğitimler belli periyotlarda devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Saraçhane’de 1 Mayıs’ta polise saldıranların yeni görüntüleri ortaya çıktı İstanbul’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane Meydanı’nda güvenlik önlemi alan polise saldırdığı iddiasıyla dün akşam düzenlenen yeni operasyonla gözaltına alınan 29 kişinin ifade işlemleri sürerken, şüphelilerin güvenlik kamera kaydı ve yüz tanıma sistemiyle tespit edildiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği yapıldı-13 A" başlığıyla yaptığı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’na çıkmak için Saraçhane Meydanı’nda toplanan ve polislere taşlı sopalı saldırıda, fiziki müdahalede bulunan 29 şüphelinin yakalandığını duyurmuştu. Kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemi ile saldırıya karıştığı tespit edilen diğer kişileri yakalamaya yönelik operasyonların devam ettiği aktarılan soruşturmaya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Saraçhane’de tedbir alan emniyet kuvvetlerine taş ve sopalarla saldırdıkları iddiasıyla dün akşam gözaltına alınan 29 şüpheli arasında, damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ. adlı kadının da olduğu öğrenildi. Polis kamerasına yansıyan görüntüleri ve korsan gösterideki faaliyetleri açığa çıkan şüphelilerin çoğunun terör örgütü propagandasından suç kaydı olduğu aktarıldı. 246 kişi hakkında adli işlem yapıldı İstanbul’da 1 Mayıs’ta Saraçhane’de toplanıp Taksim Meydanına yürümek isteyen marjinal gruplar arasındaki bazı kişiler, izinsiz yürüyüşte polise saldırmıştı. Olaylar sırasında ilk gün 217, bugün gözaltına alınan 29 kişi ile birlikte toplam 246 göstericiye adli işlem yapılırken, olaylara ilişkin çarpıcı görüntüler paylaşıldı. Polise damacanayla saldıran da gözaltına alındı, şüphelilerin çoğunun terörden suç kaydı olduğu öğrenildi Emniyet güçleri tarafından yapılan çalışmalarda polise saldırdıkları tespit edilen 29 kişinin bu sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan kişiler arasında, Muzaffer C.Ö., eylemleri provoke eden Arif T., Ferhat E., Tutku K., Yılmaz Y., Alev P., Birol T. ile birlikte polise damacana ile saldıran Ayşe Beliz İ. de yer alıyor. Söz konusu şüphelilerin çoğunun terör örgütü propagandasından suç kaydı olduğu öğrenildi. Diğer taraftan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin emniyet kamerasına yansıyan görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde şüphelilerin polise saldırdığı anlar yer alıyor. (SK-RU
Adıyaman 2. Kommagene Bienali başlıyor Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, 2. Kommagene Bienaline 41 ülkeden 198 sanatçı katılacağı 2. Kommagene Bianeli’nin başlayacağını açıkladı. Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından manevi ve ekonomik yeniden doğuş ihtiyacına atıfta bulunarak ’İyileşmek’ teması ile başlayacak olan 2. Kommagene Bienalinde mekana özgü eserler sergilenecek. Kaymakam Korkutata, “2. Kommagene Bienali, Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin ardından ’iyileşmek’ temasıyla bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Kültürel, tarihi ve doğal çerçevelere özel önem verilerek Kahta şehri, Kahta Kalesi, Nemrut Dağı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Baraj Gölü’ndeki Adalar için oluşturulacak olan eser sergilenecek. Sanat direktörü Nihat Özdal olan bienalin küratörü ise Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rektörü Istvn Erss. Açık Çağrı metninde ifade edildiği üzere ’Bienal, mekana özgü olmakla ilgilenen, tarihi sembollerin anlamı, doğal ortamlarda oluşturma yansıma imkanları, farklı heykel çözümlerinin sorunları ve organik malzeme kullanımıyla ilgilenen ve yapım sürecini eleştirel, uyumlu bir eylem olarak gören sanatçıların veya sanatçı gruplarından oluşan 41 ülkeden 198 sanatçı katılıyor. Bienalimize destek veren başta Bakanlığımıza, Valiliğimize, yerli ve yabancı tüm sanatçılarımıza ve bölge halkına şimdiden çok teşekkür ediyorum. Detaylı bilgi için kommagenebienal.com adresi ziyaret edilebilir” dedi.