GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 13:16

TİKA asistanları BUSMEK’te

A
A
A
TİKA asistanları BUSMEK’te

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) vasıtasıyla 58 ülkeden Türkiye’ye gelen 61 saha asistanı Bursa’da incelemelerde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) vasıtasıyla 58 ülkeden Türkiye’ye gelen 61 saha asistanı Bursa’da incelemelerde bulundu.


Myanmar’dan Meksika’ya, Ukrayna’dan Güney Afrika’ya, Filistin’den Kolombiya’ya kadar 5 kıtada 60 ofisi ile 150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren TİKA, bu yıl dördüncüsü tertiplenen ‘Koordinatörler Buluşması’nda yurt dışında çalışan personeli ile merkez teşkilatını bir araya getirdi. 4 gün boyunca TİKA merkezinde eğitim programları ve kurumsal çalıştaylara katılan asistanlar, Ankara programının ardından Bursa’ya saha ziyareti gerçekleştirdi.


Ziyaret kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) yönetim merkezi ve Merinos kurs merkezine gelen heyete, kurumun genel işleyişi ve eğitim faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Ardından 61 asistan, sınıfları gezerek ebru, resim, tezhip, minyatür ve filografi gibi sanatların uygulamalarını yakından inceleme fırsatını buldu. Heyete günün anısı olarak, Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman tarafından Bursa Panorama isimli ipek tablo hediye edildi.


BUSMEK’in yurtiçi ve yurtdışı eğitim faaliyetlerinin bu kadar geniş çaplı ve ücretsiz olmasını takdir eden heyet üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’ni ve BUSMEK yöneticilerini tebrik etti.


Afganistanlı Latife Mahsuda, ülkesinde TİKA’nın personeli olarak çalıştığını belirterek, "Eğitim için Ankara’ya geldik. Bugün de Bursa gezimiz oldu. Bursa, Osmanlı’nın ilk başkenti ve çok güzel bir şehir. Belediyeye bağlı meslek edindirme kurslarını gezdik. Çok güzel kurslar olduğunu, eski el sanatlarının yaşatıldığını gördük. Biz bu güzel sanatları Afganistan’a taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.