GENEL - 20 Mayıs 2018 Pazar 12:44

Uludağ Üniversitesi’nden kardeş ülkeye işbirliği ziyareti

A
A
A
Uludağ Üniversitesi’nden kardeş ülkeye işbirliği ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, kardeş ülke Azerbaycan’a eğitim işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir ziyaret düzenledi.


Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığındaki heyet ilk ziyaretini Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’ne gerçekleştirdi. Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov’un davetlisi olarak Bakü’ye giden heyet, ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına önemli görüşmeler yaptı. Görüşmede iki üniversite arasında ‘Maliye’ ve ‘İşletme Yüksek Lisans’ alanında çift diploma verilmesi üzerine YÖK’e sunulan protokolün uygulamasının hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca iki Devlet İktisat Üniversitesi akademik kadrosunun güçlendirilmesi için Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktoraya kabul edilmeleri konusunda da fikir birliğine varıldı. Uludağlı heyet, son olarak Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.


Rektör Ulcay ve beraberindeki heyet Azerbaycan Eğitim Bakanlığı’na da ziyarette bulundu. Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova’nın da katıldığı ziyarette, Bakan Yardımcısı Firudin Qurbanov başkanlığındaki heyetle görüşüldü. Bu görüşmede eğitim alanındaki işbirliğinin önemi, işbirliği imkânların genişletilmesi ve işbirliği önündeki engellerin kaldırılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bursalı heyet, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Graybyli Gray Çingizoğlu’nu da ziyaret etti. Yapılan görüşmeler sonucu iki üniversite arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimi ile tecrübe paylaşımı ve aktif işbirliği içeren bir protokolün imzalanması konusunda görüş birliğine varıldı.


Uludağ Üniversitesi heyeti son olarak Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral’a da nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette iki kardeş ülkenin eğitim alanındaki işbirliği imkânları ve Uludağ Üniversitesi’nin Azerbaycan’a katkısı üzerinde görüşmeler yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.