YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 16:02

İNEGÖL`DEN ACARA`YA YARDIM ELİ UZANDI

A
A
A
İNEGÖL`DEN ACARA`YA YARDIM ELİ UZANDI

İnegöllü hayırseverler tarafından Gürcistan’ın Acara bölgesinde bulunan Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 100 yaylı yatak, nevresim takımı ve battaniye gönderildi.
Kafkasspor Tesisleri önünde düzenlenen törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi Tariel Labanidze, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Gürcistan’a bugüne kadar yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren yardım komiseti başkanı Cemal Arık, "1989 yılında Sovyetler Birliği’nde başlayan dağılma süreci, 1990-91 yılında Sarp kapısının açılmasıyla, rahmetli Özal döneminde kendini göstermeye başlamıştı. O günden bugüne biz akrabalarımızı, ata yurdumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk. 20 yıldan bugüne gerçekten son bir yıl içerisinde kendiliğinden gelişen bazı olaylar var. Bunlara öncülük edip, önlerini açanlara teşekkür ediyorum. Orada hemşerilerimiz var. Birbirimizi hatırlamamız, tanımamız lazım. Biz, Gürcistan Acara Bölgesi Koruma ve Yaşatma Derneği adı altında bir dernek kurduk. Bu dernek 8-9 sene faaliyetlerini sürdürdü ama bu şekilde organizeli değil. Çuvallarla oralara bir takım hizmetler gitti. O zaman daha çok ihtiyaçları vardı. Osman amcanın elim bir trafik kazası sonucu vefat etmesi sonrasında bu dernek sona erdi. 8 tane genç arkadaşımızla beraber kurban kesme vesilesiyle Batum’a gittik. Türkiye ile Gürcistan’ı birbirine bağlayan bir bölge. Türkiye’de yaşayan değişik topluluklar Avrupa’da bulunan hemşeri ülkelere çeşitli yardımlar yapıyorlar. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde. Ama inşallah bu güzel ilişkiler devam eder" dedi.
İnegöl’ün ve Türkiye’nin renkli bir mozaiği olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Kafkaslar’dan, Rumeli’den, Balkanlar’dan gelmiş insanlarımız var. Ben bu organizasyonla alakalı emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizi de bir ucundan destek noktasında sebep ettiler. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki, ticaretin de, ekonominin 2 ülke arasında gelişmesi adına önemli çalışmalar yapılacak" diye konuştu.
135 yıl önce atalarının Gürcistan’dan İnegöl’e göçtüğünü anlatan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Oranın özlemiyle sürekli yanıp tutuşmuşlar. Kapılar açıldıktan sonra da birçok arkadaşımız giderek, Gürcistan’da akrabalarını buldu. Şu anda kültür derneğimiz Gürcistan’la çok sıkı ilişkiler halinde. Şu anda içerisinde bulunduğumuz spor kulübümüz de gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulup spora yönlenmesine vesile oluyor. Dostluk Grubu olarak 13 AK Partili, 8 CHP’li milletvekili olarak birlikte ziyaretler yaptık. Arkadaşlarımızın çoğu Gürcistan’la ticari ve kan bağı olmayan insanlardı" dedi.
Gürcistan Ankara Büyükelçisi Tariel Labanidze ise, "Gürcistan ve Türkiye deyince insanın aklına iki dost, kardeş ve akraba toplumlarının yaşadıkları iki ülke geliyor. Son Gürcistan ziyaretinde bunu hepimiz açıkça gördük. Gürcistan’a yardım eli kampanyası içerisinde yer alan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Beni de çok anlamlı bu merasime davet ettiğiniz için ayrıca mutlu oldum. Bundan sonra Gürcistan’a yapılan sık ziyaretlerle birbirimizi onurlandıralım" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gürcistan’da Acara bölgesinde bulunan Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilecek 100 yaylı yatak, nevresim takımı ve battaniye kamyona yüklenerek bu ülkeye uğurlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir