POLİTİKA - 24 Mart 2019 Pazar 18:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kadınlarla bir araya gelen AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kadınlarla bir araya gelen AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal için destek istedi. Kadınların gücüne dikkat çeken Karaasalan, “Kadın dostu şehir konusunda çok iddialıyız” dedi.


31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala belediye başkan adaylarının seçim çalışmaları da devam ediyor. İlçenin her kesimiyle bir araya gelen Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, projelerini ilçe kadınlarına anlattı. BURFAŞ Mudanya tesislerinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü, geçmiş dönem milletvekili Bennur Karaburun, AK Parti ve MHP il ve ilçe kadın kolları üyeleri ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sanayici Nurcan Özdemir, TÜGİAD Genel Koordinatörü Hande Civan, Kumyaka Kadın Derneği, Güzelyalı Kadın Derneği, Alevi Kültür Kadın Derneği, Giritya Kadın Derneği ile Mudanya Engelliler Derneği ve Lozan Mübadil Derneği’nin yöneticileri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.


“Kadın dostu şehir konusunda çok iddialıyız”


Toplantıda, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal için destek istedi. Kadınların gücüne dikkat çeken Karaaslan, “Bursa’da şehrine sevdalı çok güçlü bir ekip var. Sorunlarını bilen ve çözmek için çalışan bir ekip var. Biz, Bursa’yı Türkiye genelinde ayrı bir yere koyuyoruz. Tarihi şehri, ön plana çıkartmak istiyoruz. Kadın dostu şehir konusunda çok iddialıyız. Çocuklarımıza ve engellilerimize yönelik çok önemli projeler var. Erişebilir bir şehir olmayı taahhüt ettik. Mudanya’da fikirleriniz olduğunda paylaşacağınız ve o fikrinize önem veren bir başkanınız var” dedi.


“Şehrin değerlerini yükselteceğiz"


Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ise, Mudanya’nın Cumhur İttifakı ile tanışma vaktinin geldiğini söyledi. Aktaş, “ Aramızda girişimci kadınlarımız var. Biz Bursa’yı ve ilçelerini en iyi şekilde nasıl yönetiriz, bunun hesabını yapıyoruz. Mudanya’nın daha da gelişmesi için bir çok projemiz var. Biz muhakkak projelerine sahip çıkacağız ve şehrin değerlerini yükseltecek projeler hayata geçireceği” dedi.


“Mudanya’yı barış ve huzur içinde yöneteceğiz”


Mudanya’da yaşayan hiç kimsenin ötekileştirilmeden eşit hizmet alacağının altını çizen Cumhur İttifakı Ak Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, barış, huzur ve kardeşlik esasına dayalı bir yönetim anlayışıyla Mudanya’yı Mudanyalılarla yöneteceklerini belirtti. İlçedeki kadın girişimcileri önemsediklerini vurgulayan Ünal, "Üreten, el emekleri ile çalışma hayatında yer edinen kadınlarımız için ürettikleri ürünleri daha çok kitlelere ulaştırmak, özelliği olan bazı yöresel ürünlere coğrafi işaret alarak markalaşmak ve turizm odaklı projeler için planlar yapıyoruz. İlçeyi kadınlarımızla barış ve huzur içinde birlikte yönetmek istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı, milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel’in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi. CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel’in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kaval’a konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.