GENEL - 25 Mart 2019 Pazartesi 10:17

Milletvekili Gözgeç: "Başörtülü kızlarımızın okul kapılarından döndürüldüğünü dün gibi hatırlıyoruz"

A
A
A
Milletvekili Gözgeç: "Başörtülü kızlarımızın okul kapılarından döndürüldüğünü dün gibi hatırlıyoruz"

Başörtülü kızların okul kapılarından döndürüldüğü günleri unutmadıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, artık kadınların eğitim, seçme ve seçilme hakkını kazandıklarını söyledi.

Başörtülü kızların okul kapılarından döndürüldüğü günleri unutmadıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, artık kadınların eğitim, seçme ve seçilme hakkını kazandıklarını söyledi.


Okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursu ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, kadınların okumak için gösterdiği çabaya hayran kaldı. Gencinden yaşlısına herkes ile yakından ilgilenen Gözgeç, "Kız çocuklarımızın okula gitmesi ayrımcılık sebebiyle zordu. Özellikle başörtülü kızlarımızın okul kapılarından döndürüldüğünü daha dün gibi hatırlıyoruz. 28 Şubat’ın etkilerini halen yaşıyoruz. Ama biz istiyoruz ki tüm kadınlarımız eğitim hakkından yararlansın. Bu sayede başı açık veya örtülü herhangi bir ayrıma tabi tutulmasın. Tüm kadınlarımız eğitim, seçme ve seçilme hakkını çok şükür elde etti. Bundan sonra da bunun gibi okuma yazma seferberlikleriyle okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmayacak" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ’haydi kızlar okula’ kampanyası ile kızların okullaşma oranını çok şükür arttırdıklarını belirten Gözgeç, "Halk eğitim kurslarımız eğer bir mahallede 10 kişi bir araya gelip talepte bulunduğunda bir kurs açarak eğitmenlerini de veriyoruz. Ama halen okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın olması bizleri bu konudaki çalışmaları daha da arttırmamız gerektiğine işaret ediyor. Burada böyle bir hizmetin gerçekleşmiş olması çok güzel. Kadınlarımız böyle bir hizmetten çok mutlu. İnşallah sertifika törenlerine de katılacağız. İnşallah 100’de yüz oranına hem kız çocuklarımız da hem de kadınlarımız da yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)