POLİTİKA - 25 Mart 2019 Pazartesi 12:23

Özbek seçim çalışmalarına gece de devam ediyor

A
A
A
Özbek seçim çalışmalarına gece de devam ediyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek, seçim çalışmalarına kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahalleleri ziyaret ederek devam etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek, seçim çalışmalarına kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahalleleri ziyaret ederek devam etti.


31 Mart Pazar günü yapılacak mahallî seçimlerde BBP’den aday olan Eczacı Ayhan Özbek, seçim çalışmalarına gecenin geç saatlerine kadar sürdürüyor. Ayhan Özbek, meclis adayları ile beraber kentsel dönüşüm kapsamına alınan Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü ve Hacivat mahallerinde halkla buluşup dertlerini dinledi.


Özbek, “Sizi uyarmaya geldik, Bakanlar Kurulu tarafından bu bölge kentsel dönüşüm kapsamına alınmış. Herhangi bir müteahhit geldiğinde belediyeye sormadan kesinlikle sözleşme yapmayın. Bu bölge iş yeri artı konut olarak 24.5 metre yüksekliğindedir, anlaşmalarınızı buna göre yapın” diyerek uyarıda bulundu.


Özbek, şuyulandırma ile alâkalı olarak, “Bu konuda sizin canınızı çok yaktıklarını biliyorum, göreve gelince şuyulandırma asla yapılmayacak ve kentsel dönüşüme 6 ay içinde başlayacağız” sözünü verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik 22 bin 647 başvurunun yapıldığı toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için kuralar 30 Nisan’da noter huzurunda çekilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarına ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak için kente kazandırılan hobi bahçelerinde kura çekimi, 30 Nisan’da gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesini hayata geçirdi. 3 Nisan itibariyle başlayan ve 23 Nisan’da sona eren müracaatlarda, 7 farklı bölgede toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için, 22 bin 647 başvuru yapıldı. Hobi bahçesi için kuraya hak kazanan vatandaşlar, 30 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00’da Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Basketbol Sahası’nda kura çekimine katılacak. Büyük salonda, dev ekranda, noter tarafından dijital olarak çekilecek kurayı izlemek isteyen vatandaşlar, kura çekimini yerinden takip edebilecek. Saat 10.00 ile 10.40 arası Altınoluk Hobi bahçesi çekilişi ile başlayacak kura çekim töreni, saat 10.40-11.20 arası Beştepeler Hobi bahçesi çekilişi, saat 11.30-12.50 arası Cırgalan Hobi bahçesi çekilişi, saat 13.20-15.20 arası Karpuzatan Hobi bahçesi çekilişi, saat 15.30-17.10 arası Selçuklu Hobi bahçesi çekilişi, saat 17.10-17.35 arası Şeker Hobi bahçesi 1. Kısım çekilişi ve saat 17.35-18.15 arası Şeker Hobi bahçesi 2. Kısım çekilişi ile devam edecek. Kurayı takip etmek isteyenler, belirlenen kura çekim saatlerine göre salona gelebilecek ve beklemelerine gerek kalmayacak. Vatandaşlar, kura çekimini, Büyükşehir Belediyesi Facebook sosyal medya hesabından canlı yayın ile takip edebilecek. Büyükşehir Belediyesi, hobi bahçeleri ile emekli vatandaşlara, hem doğayla iç içe bir yaşam imkânı hem de sosyal bir etkileşim ortamı sunuyor.
Gaziantep Gaziantepli Halıcıları Senegal Türkiye Büyükelçisi Sağman makamında ağırladı Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika ülkesi Senegal’de pazar arayışlarını sürdüren Gaziantepli halı ihracatçıları Türkiye Büyükelçiliğinde ağırlandı. Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’dan gerçekleştirilen görüşmeler ve Pazar araştırmaları hakkında bilgi alarak, “Türkiye’den gelecek bütün sektörlerimiz için burada elimizden gelenleri yapmaya hazırız. İş adamlarımızı ve ihracatçılarımızı bekliyoruz” dedi. Gaziantepli halıcıları Türkiye Senegal Büyükelçiliğinde ağırlayan Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman Afrika’nın Türkiye’de ki bütün sektörler açısından önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekerek Senegal’e gelerek halı ihracatını arttırmayı hedefleyen halı sektör temsilcilerini kutladı. Zeynal Abidin Kaplan başkanlığında ki heyetle bir toplantı gerçekleştiren Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman büyük elçilik olarak sadece halı sektör temsilcilerinin değil Türkiye’den gelecek bütün sektör temsilcilerinin Senegal pazarında gelişmesi için gerekli bilgilendirme ve desteği vereceklerini sözlerine ekledi. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’da heyeti makamında kabul eden Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman’a teşekkür ederek Senegal’de ki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Türkiye’nin farklı ülkelerle ilişkilerinin gelişmesi ve karşılıklı ticaret hacminin artmasında elbette bu ülkelerde bulunan Türk Büyükelçiliklerinin önemli rolü vardır. 54 ülkeden oluşan Afrika’yla Türkiye’nin çok önemli tarihi bağları vardır, gönül bağı vardır. İnanıyorum ki Afrika’da görev yapan gerek büyükelçilerimiz gerekse Ticaret Bakanlığımızın temsilcilerinin bu ilişkilerin gelişmesinde önemli rolü olacaktır. Moritanya ve Senegal’de büyükelçiliklerimizin çok büyük desteğini gördük. Her iki ülkede de değerli büyük elçilerimiz bizleri en iyi şekilde karşıladı ve sorunlarımızın çözümü için büyük çabalar gösterdi. Gerek Moritanya Büyükelçimiz Prof. Dr. Burhan Köroğlu gerekse Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sağman’a ve büyükelçilik çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.