GENEL - 23 Mayıs 2019 Perşembe 11:13

Büyükorhan’da iftar bereketi

A
A
A
Büyükorhan’da iftar bereketi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükorhan İlçesi’nde gerçekleştirilen iftar programında vatandaşlarla bir araya gelerek, “Artık icraat zamanı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükorhan İlçesi’nde gerçekleştirilen iftar programında vatandaşlarla bir araya gelerek, “Artık icraat zamanı. Büyükorhan ve Bursa için el birliğiyle çalışacağız” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimini kentin tüm ilçeleriyle buluşturan iftar programını bu kez Büyükorhan’da gerçekleştirdi. Büyükorhan Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen iftara ilçede yaşayan vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Büyükorhan’da vatandaşlarla bol bol sohbet eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, orucunu da beraberindeki AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve iftara katılan yaklaşık 2 bin kişiyle birlikte açtı. Başkan Aktaş, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Büyükorhan’ın değerine işaret ederek, “Her akşam bir başka ilçemizde iftar sofralarımızı paylaşıyoruz. Sadece Bursa’da değil, aynı zamanda Balkanlarda da iftar sofraları kuruyoruz. Önemli olan, bu birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koymak” dedi.


Yerel seçimlerde ilçeden büyük destek geldiğini hatırlatıp Büyükorhan halkına teşekkür eden Başkan Aktaş, “Artık icraat zamanı. Bugünden sonra, belediye başkanımızla ve meclis üyelerimizle, Büyükorhan’a ve Bursa’ya daha neler yapabiliriz, bunun derdinde olacağız. Tüm sıkıntıları aşacağız. Hiçbir mazeret yok. El birliğiyle, güç birliğiyle çalışacağız” diye konuştu.


Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ise, ilçede birlik ve beraberlik atmosferine imza atan iftardan dolayı Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür etti.


AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da katıldığı ilçe ziyaretinde vatandaşlar Başkan Aktaş’a yoğun ilgi gösterdi. Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz Aktaş’ı makamında ziyaret eden Başkan Aktaş, teravih namazını da Büyükorhan Merkez Camii’nde kılarak ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.