YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 12:16

BURSALI ŞOFÖRLERE EĞİTİM ŞARTI

A
A
A
BURSALI ŞOFÖRLERE EĞİTİM ŞARTI

Bursa’da, şehir içi otobüs ve minibüs şoförlerine psikoloji, halkla ilişkiler, kriz yönetimi ve trafik dersleri verilecek. Bir hafta sürecek eğitime katılmayanlar bundan böyle şoförlük yapamayacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası iş birliği ile düzenlenirken, şoförlere kriz yönetimi, psikoloji, halkla ilişkiler, trafik bilgisi konularında kurs verilecek. Türkiye’de ilk kez Bursa’da başladığı bildirilen eğitimlere katılmayanlar artık şehir içinde otobüs ve minibüs şoförlüğü yapamayacak.
BESOB Küçük Sanayi eğitimi binasındaki törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, BESOB Başkanı Arif Tak ve Milli Eğitim’den yetkililer katıldı. BESOB Başkanı Arif Tak, eğitimin doğumdan ölümü kadar olduğunu, gelişen Türkiye’de her yaş ve meslek grubunda yer alan kişilerin kendisini geliştirme mecburiyeti içinde olduğunu ifade etti.
Proje aşamasında bazı endişeleri olduğunu, şoför esnafının tepkisinden çekindiklerini anlatan Tak, ancak şoförlerin eğitime koşa koşa geldiklerini belirtti. Verilen eğitimle toplu taşımadaki kalitenin artmasının yanında korsanın da önüne geçileceğini vurgulayan Tak, "Eğitim sonunda alacağınız tanıtım kartları olmadan artık çalışamayacaksınız. Bu sayede kaliteyi arttırdığımız gibi, korsanın da önüne geçmiş olacağız. Başta Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, bu eğitimler sayesinde şoförlerin mesleki şuurlarının artacağını, vatandaşa daha kaliteli hizmet verileceğini kaydetti. Bursa’nın her geçen gün hızla gelişen bir metropol olduğunu kaydeden Aydın, "Şoförler olarak bu gelişmeye kayıtsız kalamayız. Günümüz dünyasında eğitimi hayat boyu devam ediyor. Bizler vatandaşa en kaliteli hizmeti götürmek için çalışmalı, çağın gerisinde kalmamalıyız. Eminim ki şoför arkadaşlarım eğitimin sonunda daha donanımlı ve öz güveni üst seviyede fertler olarak halkımıza hizmet verecek. Türkiye’ye örnek olacak bu proje Bursa’mıza hayırlı olsun" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir