GENEL - 11 Haziran 2019 Salı 14:11

Nilüfer Hatun’da mezuniyet coşkusu

A
A
A
Nilüfer Hatun’da mezuniyet coşkusu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Nilüfer Hatun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Nilüfer Hatun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.


Okul, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 100 öğrencisini mezun etti. Törende konuşan Okul Müdürü Bedrettin Katmer, ‘Kıymetli velilerimiz, emânet olarak aldığımız evlatlarınızı 4 yıllık eğitim öğretimin ardından, kendilerinden daha emin, ne istediklerini iyi bilen, hedefleri için büyük bir cesaretle çalışan, bilgili, görgülü, sevgi dolu fertler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ederim. Sevgili öğrenciler, biliniz ki her mezuniyet yeni umutların açıldığı kapıdır. Sizlere üniversite imtihanında başarılar diliyorum” dedi.


Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin en özel öğrencisi Dilara Arpat’ı yaz kış demeden 4 yıl boyunca, sabah okula getirip, teneffüslerde ihtiyaçlarını gideren annesi Halime Arpat’a plaket ve çiçek takdim edilirken duygulu anlar yaşandı. Halime Arpat ise Okul Müdürü Bedrettin Katmer başta olmak üzere, okul öğretmenlerine, okul personeline ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Okul balosunda kesilen pastanın ardından, öğrenciler sahneye çağrılarak hep birlikte kep attı ve sınıf öğretmenleri ve aileleri ile doyasıya eğlenerek geceyi sonlandırdılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de kurallara uymayan sürücülere geçit yok Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlık ekipler, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan noktalarda denetimlerini ciddi ve titiz bir şekilde sürdürüyor. Özellikle son zamanlarda yaya ve bisikletlilere ayrılmış yollarda motosiklet kullanımına dair artan ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşların sık kullandığı adreslerden biri olan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda denetim gerçekleştirdi. Denetimde; başta sürücü güvenliğinin ilk adımı ehliyet, ruhsat ve kasklı araç kullanımına bakılırken, yaya ve bisiklet yolu üzerine çıkma, ters yönde araç sürme, yayaların ve bisiklet sürücülerinin hayatını tehlikeye atabilecek davranışlar sergileme gibi hususlar dikkate alındı. Büyükşehir ekipleri, ‘Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmenliği’ kapsamında, kurallara uymayan sürücüleri tek tek uyararak cezai adımları uyguladı. “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için denetimlerimizi sürdürüyoruz” Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğünde trafik zabıta komiseri Uğur Akmeşe, yaya ve bisikletli sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetim yaptıklarını ifade etti. Akmeşe, “Son zamanlarda, yaya ve bisiklet yolunun motosikletler tarafından ihlal edildiğini gözlemlemekteyiz. Bu yollar, bisiklet kullananlar ve yayalar için dizayn edilmekte olup, motosiklet sürücüleri tarafından kullanıldığında yayalara ciddi zarar ve kazalara sebebiyet vermektedir. Bu yollar işgal edildiğinde, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak, cezai müeyyideler uygulanmaktadır” dedi. Büyükşehir Belediyesine bağlı motorize ekiplerin sahil bandında devamlı denetim yaptığını aktaran Akmeşe, “Motosikletli vatandaşlarımızdan ricamız, bu yolların sadece yayalara ve bisiklet kullananlara ayrılması. Aksi takdirde trafik güvenliği tehlikeye düşürülmekte ve motorize ekipler tarafından da bunun gerekli kontrolleri sürekli yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü ve motorize ekipleri olarak kontrollerimiz devam etmekte ve kuralları ihlal edenler hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için, özellikle sahil bandında denetimlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.