YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 13:54

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ`NİN YERİ KESİNLEŞTİ

A
A
A
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ`NİN YERİ KESİNLEŞTİ

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, 2012’de Bursa’da yapılacak yatırımları değerlendirdiği toplantısında, Bursa Teknik Üniversitesi’nin yerinin Kestel olacağını açıkladı.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Bedrettin Yıldırım, 2011 yılının Türkiye’nin ekonomik alanda hamleler yaptığı bir yıl olduğunu, 2012’nin de Türkiye’nin her anlamda gelişeceği bir yıl olmasını dilediğini söyledi. Bursa’nın ulaşım alanında ileri seviyeye geleceğini belirten Yıldırım, hızlı tren hattının inşaası için müteahhit firma ile anlaşmanın imzalandığını, 2016 yılında Bursa’nın hızlı trene kavuşacağını kaydetti.
2012’nin Bursa’da sağlık yatırımlarının yılı olacağını vurgulayan Yıldırım, "2012’nin sonunda yılan hikayesine dönen 200 yataklı Dörtçelik Hastanesi hizmete girecek. 200 yataklı Mustafakemalpaşa Hastanesi, 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi, Nilüfer’de 250 yataklı bir hastane de 2014’ta hizmete girmiş olacak" diye konuştu.
’ÇEKİRGE DEVLET HASTANESİ TAŞINACAK"
Çekirge Devlet Hastanesi’nin yapılan müzakereler neticesinde mevcut fiziki şartlarının yeterli olmadığını belirten Yıldırım, hastanenin aşağısında askeriyeye ait arazinin devlet hastanesine tahsisi için Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını, bakanlığın buna olumlu baktığını söyleyerek, "Askeriyeye ait 100 dönüm yeri alabilirsek Çekirge Devlet Hastanesi’ni aşağı taşıyacağız. Bu hastane artık miadını doldurmuş" dedi.
"TEKNİK ÜNİVERSİTE KESTEL SIRTLARINDA OLACAK"
Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kestel sırtlarında yapılacağını açıklayan Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde herkes Kestel sırtlarının teknik üniversitenin yeri olduğunu görecek. Bu konuda hükümet olarak, parlamenterler olarak, AK Parti olarak kararımız çok net ve berraktır. Başbakanımız olsun, bakanımız Faruk Çelik olsun, bu konuda çok netler" diye konuştu.
Yıldırım, 2B arazilerini düzenleyen kanunda yapılacak bir mevzuat değişikliği ile orman arazilerinin sağlık hizmetleri, ilköğretime tahsisine imkan tanındığı gibi kamu üniversitelerine de tahsis edilebileceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir