GENEL - 15 Temmuz 2019 Pazartesi 12:37

15 Temmuz şehitleri Pınarbaşı Mezarlığı’nda anıldı

A
A
A
15 Temmuz şehitleri Pınarbaşı Mezarlığı’nda anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bursa’da Pınarbaşı Şehitliği’nde tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bursa’da Pınarbaşı Şehitliği’nde tören düzenlendi.


Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Pınarbaşı Mezarlığı Şehitliği’nde tören düzenlendi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere askeri erkan ve şehit yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.


Tören sonunda kısa bir açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hain darbe kalkışmasının 3.yıl dönümü olduğunu belirterek, “Şehitlerimizi anmak ve ülkemize, vatanımıza olan bağlılığımızı arttırmak adına ulusal anlamda bir tören icra ediliyor. Bu anlamda Cuma gününden başlayan etkinlikler yapıyoruz” dedi.


Bu devletten rütbe, makam almış ama bu devlete ihanet etmiş FETÖ’cülerin birlik ve beraberliğe kast ettiğinin altını çizen Aktaş, “Bu ülkenin başka ülkelerin boyundurluğuna girmesi isteyen bir kalkışmaydı. Bu manada o akşam kadını, erkeği, sağcısı, solcusuyla, açığıyla, kapalısıyla herkes bir araya gelmişti. Bir tane derdimiz vardı. Aynı Çanakkale’de olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde darbeciler püskürtüldü. Bu vesile ile 15 Temmuz’u unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün geleneksel spor turnuvaları bu yıl on üç farklı branşta “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” adı altında düzenleniyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel spor turnuvaları “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Merkez Vali Lütfi Yiyenoğlu Şehir Stadyumunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyona, 8 şehirden yaklaşık 180 sporcu, antrenör, ve idareci katılıyor. Ev sahibi Ağrı’nın yanı sıra Sivas, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Malatya illerini temsil edecek takımlar Futbol Grup Şampiyonasında final bileti alabilmek için mücadele edecek. Grup maçları sonunda birinci olan takım Tekirdağ’da yapılacak Türkiye Finallerine katılım hakkı elde edecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din açılış konuşmasında, Gençlerimizin sporu sevmesi ve spora teşvik edilmesi bizim için çok önemli. Bu tür karşılaşmaların, hem sporcularımızın gelişimine katkıda bulunuyor, hem de keyifli vakit geçirmelerini sağladığını belirten İl Müdürü Din, müsabakalara katılan tüm takım ve sporculara başarılar diledi. Açılış seremonisine; Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil budak, Yurt İdari İşler Şube Müdürü Gökmen Aslankılıç, Spor Şube Müdürü Turan Tunç, sporcular antrenörler ve idareciler katıldı. Organizasyon, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.