YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 12:04

BURSA BİR MİLYON TURİST BEKLİYOR

A
A
A
BURSA BİR MİLYON TURİST BEKLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 5 milyon turist hedefine koşan Bursa’da turizmciler 2012 yılından umutlu. Geçen sene yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı tatilcinin Bursa’ya geldiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, "2012 yılında hedefimiz 1 milyon yerli ve yabancı turist" dedi.
Türkiye’de her sene 10 milyon turist ağırlayan Antalya, 8,5 milyon turist ağırlayan İstanbul gibi Bursa turizmi de 2023 yılına kadar 5 milyon turist ve 50 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. 54 meslek grubuna iş imkanı sunan, dünyada 1 trilyon dolarlık paya sahip turizm pastasından faydalanmak isteyen Bursa’da kamu ve özel sektör temsilcileri 2023 hedefine kilitlendi. Türkiye’nin sanayi alanında ’Detroit’i olarak görülen Bursa’da turizmciler de şehrin sanayi yönünün yanı sıra sahip olduğu sosyal ve kültürel zenginliklerini kullanarak turizm alanında da iddialı olacaklarını vurguluyor. 2011 yılının Bursa turizmi için önemli olduğunu belirten Akkuş, Uludağ dahil olmak üzere geçtiğimiz sene yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin Bursa’yı ziyaret ettiğini dile getirdi. Turizmin lokomotif bir sektör olduğunu ifade eden Akkuş, turizmciler olarak 2012 yılında hedeflerinin 1 milyon turist olduğunun altını çizdi.
"ARAPLAR AVRUPALI TURİSTLERİN 6 MİSLİ HARCIYOR"
Turizmciler için öncelikli hedefin Ortadoğu olduğuna işaret eden Akkuş, "Ortadoğu insanı inançları gereği tatil için Türkiye’yi tercih ediyor. Bu yüzden Bursa Arap dünyası için önemli bir turistik mekan. Bursa, 2013 yılının Arap Birliği Turizm Teşkilatı tarafından ’turizm destinasyon merkezi’ seçildi. Araplar, İslamiyet sebebiyle Türkiye’yi tercih ediyor. Evliyalar şehri olan Bursa daha cazip geliyor. Şunu unutmamak gerek. 6 batılı turistin bıraktığı parayı 1 Arap turist bırakıyor. Bunun için Araplara daha fazla ilgi göstermeliyiz. İstanbul’a gelen turistlerin yüzde 10’unu Bursa’ya çeksek hedefe ulaşırız" dedi.
"YENİ AÇILAN OTELLER TURİZMİ CANLANDIRACAK"
Bursa’nın dört bir yanında bulunan otellere yeni markaların da eklendiğini ifade eden Akkuş, "Bursa çok güzel bir şekilde gelişiyor. Bizim şehir merkezindeki lüks otellerin toplam yatak kapasitesi, yaklaşık 10 bin. Hilton’un dünyada ilk kez iki konsept otelinin bir arada yapıldığı Bursa’daki 5 yıldızlı oteli, mart ayında hizmete başlayacak. Yeni otellerle birlikte otellerimizin kapasitesini iki katına çıkacak. Bursa için 2012 yılı için gayet iyi geçecek. Bizim için önemli olan doğa harikası ise Uludağ’dır. Uludağ’ı yaz kış turizme açarsak, Bursa turizmde hedefine ulaşır" diye konuştu.
Hıristiyanlar için önem önemli dini mekanlardan birisi olan İznik’teki tarihi ve turistik yerlerin iyi bir şekilde tanıtılmadığına dikkat çeken Akkuş, "İnanç turizminde eksikliklerimiz var. Mesela İznik. İznik’i turizm alanında pazarlayamıyoruz. Oradaki tarihi dokuyu tanıtamıyoruz. İznik’in her metrekaresi bir tarihtir. İznik Hıristiyanlık alemi için önemli bir yere sahip" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir