GENEL - 14 Kasım 2019 Perşembe 13:25

BESDER’den kalifiye personel meselesini bitirecek hamle

A
A
A
BESDER’den kalifiye personel meselesini bitirecek hamle

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), meslekî alt yapı eğitimleri ve kalifiye personel istihdamı konusunda projeler üretmeye devam ediyor.

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), meslekî alt yapı eğitimleri ve kalifiye personel istihdamı konusunda projeler üretmeye devam ediyor.


Bursa’nın güzellik ve estetik sektöründeki tek derneği olan BESDER, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi ile iş birliği protokolleri imzaladı. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel sıkıntısını doğrudan kaynağından çözmek isteyen BESDER, meslekî eğitimlerin verildiği liseler ve çıraklık eğitim merkezleri ile işbirliği protokolleri imzalıyor. Gerçekleştirilen işbirlikleri ile mezun olacak gençler ile kalifiye personel arayan firmalar bir araya getirilecek.


Sektördeki en büyük sıkıntılardan birinin kalifiye personel eksikliği olduğunu dile getiren BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, gerçekleştirilen iş birliği protokolleri sayesinde hem işverenin hem de iş arayanın meselelerini doğrudan çözüme kavuşturacak bir proje geliştirdiklerinin altını çizdi. Her geçen gün büyüyen bir sektör içerisinde yer aldıklarına işaret eden Çifçi, "Estetik ve güzellik alanında hizmet veren firma sayısı gün geçtikçe artıyor. İşverenler bu alanda çalışacak kalifiye personel bulmakta zorluk çekiyor. Bizler de meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezleri ile gerçekleştirdiğimiz bu protokoller sayesinde mezun olan gençlerimize doğrudan istihdam imkânı oluşturacak bir alt yapıyı hazırlamış oluyoruz. Bizlere destek veren tüm meslek lisesi yöneticilerine, dernek üyesi firmalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Dernek Başkanı Çifçi, iş birliği protokolleri kapsamında oluşturulacak istihdam havuzunda iş arayan personel ile işveren firmaları buluşturacaklarını kaydetti. Çifçi, yapılan protokoller sonucunda şimdiden onlarca firma ile kalifiye personelin irtibata geçirildiğini açıkladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.