GENEL - 21 Kasım 2019 Perşembe 17:32

Başkan Aktaş’tan su tasarrufu çağrısı

A
A
A
Başkan Aktaş’tan su tasarrufu çağrısı

Bursa’nın baraj doluluk oranının yüzde 63’ler seviyesinde bulunduğunu ve şubat ayına kadar şehirde su sıkıntısının söz konusu olmadığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, buna rağmen suyun tasarruflu kullanılması yönünde vatandaşlara çağrı yaptı.

Bursa’nın baraj doluluk oranının yüzde 63’ler seviyesinde bulunduğunu ve şubat ayına kadar şehirde su sıkıntısının söz konusu olmadığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, buna rağmen suyun tasarruflu kullanılması yönünde vatandaşlara çağrı yaptı.


Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetiminde yapılan toplantıda, normal gündem maddeleri ile önergeler görüşüldü. Toplantıda, ayrıca yatırım ve hizmetler gündeme gelerek, şehrin mevcut su stoku değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreteri Ulaş Akhan da Başkan Aktaş tarafından meclis üyelerine tanıtıldı.


Risk yok, tedbir şart


Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘beklenilen yağışların gecikmesi nedeniyle’ Bursa’da su stokunun azaldığını, Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluk oranının yüzde 63’ler seviyesinde bulunduğunu söyledi. Buna rağmen önümüzdeki Şubat ayına kadar şehirde su sıkıntısı yaşanmasının söz konusu olmadığını belirten Başkan Aktaş, “Bursa’ya hiç yağmur yağmasa bile ikinci aya kadar su rezervimiz var. Normalde bu mevsimlerde harekete geçmiyoruz fakat derin kuyuları çalıştırmak durumundayız” dedi. Bursalılardan suyun tedbirli kullanılması noktasında hassasiyet beklediklerini kaydeden Başkan Aktaş, “Yarın Cuma vaazlarında da bu konu işlenecek. Hemşerilerimizin dikkatli olmazı kaçınılmazdır. İnşallah herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden sıkıntıyı aşacağız” diye konuştu.


Başkan Alinur Aktaş, toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreteri Ulaş Akhan’ı da meclis üyelerine tanıttı. Akhan’ın 13 yıllık devlet tecrübesinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, tecrübeli mülkî amirin bundan sonra tecrübelerini Bursa için değerlendireceğini ifade etti.


“Bursa’ya hizmet, şeref madalyam olacaktır”


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, toplantıda söz alarak, meclis üyelerine seslendi. Başkan Aktaş’a ‘Bursa’ya hizmet etme şerefini kendisine lâyık gördüğü için’ teşekkür eden Akhan, “Bursa’nın benim için büyük anlamı var. Gençliğimin geçtiği, gönlümün başkenti olarak adlandırdığım bu şehre hizmet etmek benim için hayâldi, fakat Başkan Aktaş sayesinde hayalim gerçek oldu. Tecrübemi ve enerjimi şehrime adamaya geldim. Bursa’ya hizmet etmek, ömrüm boyunca göğsümde taşıdığım şeref madalyam olacaktır” şeklinde konuştu.


Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri İsmail Yılmaz’ın da görevine ‘genel sekreter yardımcısı’ olarak devam edeceğini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.