ASAYİŞ - 28 Mart 2020 Cumartesi 19:39

Engelli arabasını çalan şahıs tutuklandı, vatandaşa yeni araba alındı

A
A
A
Engelli arabasını çalan şahıs tutuklandı, vatandaşa yeni araba alındı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir çay bahçesinin önünden engelli aracını çalan ve polis ekiplerince yakalanan şahıs tutuklandı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir çay bahçesinin önünden engelli aracını çalan ve polis ekiplerince yakalanan şahıs tutuklandı. Engelli vatandaşa ise Kaymakamlık tarafından başka bir tekerlekli sandalye verildi.


Alınan bilgiye göre, olay Park Caddesi’nde bulunan bir çay bahçesinde meydana geldi. Kapalı olan yerde kimsenin bulunmadığından dolayı fırsat bulan kimliği belirsiz bir erkek şahıs çay bahçesine geldi. Sağa sola bakan şahıs daha sonra kapı önünde bulunan engelli tekerleğini alıp hiçbir şey olmadan alıp kayıplara karıştı. O anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri kısa sürede şahsı yakaladı. Emniyetteki işlemlerini ardından şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan İnegöl Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma vakfının fonundan yeni bir tekerlekli sandalye alarak engelli vatandaşa hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da orman yangınlarına karşı bir adım, "Orman Benim" Kampanyası Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı önderliğinde 81 ilde başlayan olan "Benim Ormanım" kampanyası kapsamında "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Orman yangınlarının önlenmesi ve toplumda bu bilincin oluşturulması amacıyla gerçekleşen etkinlik, Orman İşletmenin belirlediği ormanlık alanda gerçekleşti. Katılımcılar arasında İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Müftüsü Dr. Abdulhamid Pehlivan, Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tunç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler yer aldı. Program, Bandırma Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek’in açılış konuşmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında Bandırma Kemal Pireci Ortaokulu öğrencileri ve protokol mensupları fidan dikimi yaparak çevre temizliği çalışmalarına destek verdiler. Toplanan yaklaşık bir ton çöp, Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından alındı. Faruk Tuna Yüksek, kampanya hakkında şunları söyledi: "Bakanlıkça belirlenen strateji doğrultusunda orman yangınlarıyla mücadelede önemli adımlar atıyoruz. Bu kampanya ile ormanların direncini artırarak toplumda yangın bilincini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Amacımız, orman yangınlarının önlenmesi ve çevreye verilecek zararların en aza indirilmesidir. Bu kapsamda orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla tüm illerde olduğu gibi Bandırma’da da 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da “Orman Benim” kampanyası gerçekleştirdik. Kampanya, ormanların yangınlara karşı direncinin artırılması ve toplumda yangına sebebiyet verecek davranışlara karşı bilinç oluşturulması amacını da taşıyor"şeklinde konuştu.
Bursa BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BTÜ-SEM), özel yetenekli çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine imkan sağlayacak yeni bir eğitim programı başlatıyor. BTÜ-SEM tarafından düzenlenen eğitim programında, özel yetenekli çocukların ilgi alanlarına yönelik tasarlanmış dersler ve etkinlikler yer alıyor. BTÜ-SEM’den yapılan açıklamada, eğitim programının Türkiye’deki 5-12 yaş arası özel yetenekli çocuklar için üstün yeteneklerini ve sahip oldukları potansiyeli kullanmalarına imkan sağlamak üzere hazırlandığı bildirildi. Program çerçevesinde, katılımcılara Fikirler Atölyesi, Fen Bilimleri Atölyesi, Bilgisayar Bilimleri - Robotik & Kodlama Atölyesi ve Sosyal Duygusal Öğrenme ve Karakter Gelişimi Atölyesi gibi çeşitli atölyeler sunulacak. Bu atölyelerde çocuklar, problem çözme, eleştirel düşünme, iletişim ve iş birliği gibi önemli becerilerini geliştirirken, aynı zamanda bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik (STEAM) alanlarında da bilgi ve becerilerini zenginleştirecekler. Açıklamada programın amacının özel yetenekli çocukların potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarmalarına destek vermek olduğu vurgulanıyor. Minik dâhilerin ilgi alanlarında gelişmelerine imkan sağlayacağı ifade edilen bu eğitim programıyla, çocuklara nitelikli bir eğitim sunulacağı kaydedilirken, gelecekteki başarılarına katkı vermesi hedeflendiğinin altı çiziliyor. Özel Yetenekli Çocuklar İçin Hafta Sonu Zenginleştirilmiş Eğitim Programı, 5 Mayıs Pazar başlıyor. Programa kayıtlar BTÜ-SEM’in web sayfasında (https://sem.btu.edu.tr/) online olarak devam ediyor.
Yalova Yalova’da orman yangınlarının önlenmesi için doğada temizlik Yalova’da “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde öğrenciler ve vatandaşlar, ormanlık alanda yangına sebebiyet verebilecek çöpleri topladı. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlenen “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde Yalova’da da öğrenciler doğada çöp topladı. Kirazlı Mesire Alanı’nda Yalova Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Kampanya ile orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin çevresinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması, çöplerin temizlenmesi neticesinde orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor. Etkinliğe katılan TEMA Vakfı Yalova Şube Başkanı Arzu Demir, “Tüm Türkiye’de bugün 81 ilde ‘Orman Benim’ adı altında orman yangınlarına farkındalık oluşturmak adına Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’nün davetiyle alandayız. Biz sadece TEMA gönüllüleri olarak Yalova’daki bütün sivil vatandaşlar, okuldaki öğrenciler, her okul seviyesinde, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimizle birlikte çok kalabalık coşkulu bir kalabalık var burada. Mevsim itibarıyla da orman yangınları başlıyor maalesef. Buradan vermek istediğimiz mesaj; toplumda ormandan çıkarken sadece ayak izlerimizin kalmasına dikkat edelim. Orman yangınlarına sebep olacak metal atıkları ve diğer atıkları alanda bırakmayalım. Ormanlar bizim nefes almamız için oksijen kaynağımız. Onlara gözümüz gibi bakalım” dedi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Orman İşletme Müdürü Murat Koçluk, Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz da katıldı.
Çorum Çorum Valisi Dağlı: “Ormanlık alanlarda piknik yapmayalım, ateş yakmayalım, ormanlarımızı koruyalım” Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorumlularla seslenerek, “Ormanlık alanlarda piknik yapmayalım. Ateş yakmayalım. Ormanlarımızı koruyalım” dedi. Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından insan atıklarından kaynaklı orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Orman Benim” projesi çerçevesinde çevre temizliği yapıldı. Kampanyada orman yangınlarının önlenmesi için Sanayi Sitesi yanında bulunan ormanlık alanın içi ve bitişiğindeki yol kenarlarındaki çöpler temizlendi. Etkinliğe katılan Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Türkiye genelinde öğrenciler, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ormanlarda temizlik yapıldığını söyledi. Yaz sezonuna girildiğine dikkat çeken Vali Dağlı, bu dönemde çıkan orman yangınlarına dikkat çekti. “Ülkemizde önceki yıllarda orman yangınlarıyla nasıl mücadele verildiğini ve yeşil canlarımızın nasıl yandığını biliyoruz” diyen Dağlı, “Amacımız ormanlarımızda yangın çıkmaması. Orman yangınlarında önleyici tedbirler çok önemli. Çorum’da da topraklarımızın yüzde 38’i ormanlarla kaplı. Bu azımsanmayacak rakam. Son 20 yılda da 94 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Fidanlarımız yetişiyor. Bu fidanlarımız ve ormanlarımızı korumakla yükümlüyüz. Çocuklarımızın bilinçlendirilmesi, halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi. Ormanlara giriş yasağının yakında başlayacağını hatırlatan Dağlı, “Belirli zamanlarda ormanlarımızın içine girmek, piknik yapmak, ateş yakmak yasak. Ormanlarımıza girilmemesi, ateş yakılmaması ve korunması gerekiyor. Aksi takdirde ne denli büyük yangınlara maruz kaldığımızı biliyoruz. Amacımız, bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak. Asıl çağrım Çorumlu hemşehrilerimize, kesinlikle ormanlık alanlarda piknik yapmayalım. Ateş yakmayalım. Ormanlarımızı koruyalım. Aksi takdirde yeşil canlarımız ve yeşil vatanımızın ne denli tehlikelere kaldığını biliyoruz. Onları koruyacağız. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.